ypdvmth_main_foto_2015Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα διευκρινίζει ότι η αξιολόγηση των Πράξεων «Οργάνωση και Λειτουργία Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2012-2015» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υποχρέωσης της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων να αξιολογεί κάθε συγχρηματοδοτούμενη Πράξη που υλοποιεί, όπως προβλέπεται από την αντίστοιχη Πρόσκληση της ΕΥΔ ΕΠΔΒΜΘ (Κωδικός Πρόσκλησης 155) Η εξωτερική αξιολόγηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Πρόκειται για αξιολόγηση που αφορά την υλοποίηση ως προς τους δείκτες της Πράξης, δηλαδή αξιολόγηση του προγράμματος (έναρξη, διάρκεια κτλ.) και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των στελεχών εκπαίδευσης που συμμετείχαν στα προγράμματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Σχετικά με την αποστολή ερωτηματολογίων διευκρινίζεται ότι αυτά συμπληρώνονται από τους ενδιαφερόμενους, εθελοντικά και μόνο.

Η ανάδοχος εταιρεία που πραγματοποίησε την αξιολόγηση προέκυψε μέσα από ανοιχτές διαδικασίες όπως αυτές προβλέπονται από το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο και τα παραδοτέα αφορούν αποκλειστικά την αξιολόγηση της Πράξης με σκοπό τη βελτίωσή της.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.