fightingΘΕΜΑ: «Παρεμβάσεις σε σχολικά τμήματα μαθητών/-τριών Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου με θέμα Η έμφυλη βία στην εφηβική ηλικία».

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο «Το σπίτι της Γυναίκας» του «Συνδέσμου μελών γυναικείων σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» θα πραγματοποιήσει βιωματικές παρεμβάσεις σε σχολικά τμήματα μαθητών/-τριών Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου εκτός ωρών διδασκαλίας, με θέμα «Η έμφυλη βία στην εφηβική ηλικία». Οι παρεμβάσεις έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (αρ.πρωτ.155751/Δ2/05-10-2015) και περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές:

 

  1. Ενημέρωση των μαθητών/-τριών
  2. Στερεότυπα, κοινωνικό & βιολογικό φύλο
  3. Έμφυλη βία στο σχολικό περιβάλλον και στο διαδίκτυο
  4. Έμφυλη βία στις σχέσεις μεταξύ εφήβων
  5. Τρόποι αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, συμπεράσματα

Το πρόγραμμα των παρεμβάσεων έχει προληπτικό χαρακτήρα και ολοκληρώνεται σε πέντε ωριαίες συναντήσεις. Στόχος είναι η ενημέρωση και η βιωματική συμμετοχή των μαθητών/τριών σε θέματα ευαίσθητα και κρίσιμα για τους/τις εφήβους, όπως  η προώθηση της δημιουργίας υγιών και ισότιμων σχέσεων ανάμεσα στα δύο φύλα, η ανάπτυξη μηδενικής ανοχής στη βία, η αποδοχή της διαφορετικότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων, μετά από συνεννόηση με τους/τις Διευθυντές/τριες και τον Σύλλογο Διδασκόντων, ενώ για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/τριες των Σχολείων που επιθυμούν την εφαρμογή των πέντε παρεμβάσεων σε τμήμα του σχολείου τους, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία ([email protected]), μέχρι την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

 

 

 Η Υπεύθυνη του ΣΣΝ                             Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου

   ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ                                              ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ

                                                  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.