fort_0Ερώτηση προς τον
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κύριο Νίκο Φίλη
Θέμα:
Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2015
Με την από 13 Αυγούστου 2015 ερώτησή μας με θέμα «Απλήρωτοι οι εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ» θέσαμε υπόψη του τέως Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά το μείζον ζήτημα των απλήρωτων εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ. Ειδικότερα, κατά την τότε περίοδο, ένα μέρος των εν λόγω εκπαιδευτών δεν είχε πληρωθεί για τις υπηρεσίες που παρείχε το φθινοπωρινό εξάμηνο Οκτωβρίου 2014-Φεβρουαρίου 2015 και όλοι ανεξαιρέτως οι χιλιάδες εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ ήταν απλήρωτοι για τις υπηρεσίες που παρείχαν το εαρινό εξάμηνο Φεβρουαρίου 2015-Ιουνίου 2015. Κατόπιν της υποβολής της ερώτησής μας, το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που βαρύνεται με τη σχετική υποχρέωση, προχώρησε αμέσως στην καταβολή των αποδοχών των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ για το φθινοπωρινό εξάμηνο Οκτωβρίου 2014-Φεβρουαρίου 2015 καθώς και για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του εαρινού εξαμήνου Φεβρουαρίου 2015-Ιουνίου 2015.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει χώρα καμία άλλη σχετική ενέργεια, με αποτέλεσμα περίπου 8.000 εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ να παραμένουν απλήρωτοι για τις υπηρεσίες που παρείχαν κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του εαρινού εξαμήνου Φεβρουαρίου 2015-Ιουνίου 2015. Η καταβολή των δεδουλευμένων τους πρέπει να γίνει πράξη το ταχύτερο δυνατό, καθώς, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, αυτά είναι απαραίτητα για την κάλυψη βασικών αναγκών των εκπαιδευτών στους οποίους οφείλονται. Περαιτέρω, η εικόνα του μπαταχτσή δεν τιμά το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το Υπουργείο Παιδείας.
Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
1. Γιατί δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του εαρινού εξαμήνου Φεβρουαρίου 2015-Ιουνίου 2015;
2. Πότε πρόκειται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του εαρινού εξαμήνου Φεβρουαρίου 2015-Ιουνίου 2015;
Ο ερωτών Βουλευτής
Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.