Image_40818Την μάστιγα των «μαύρων» ιδιαίτερων μαθημάτων και της παραοικονομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προέταξε ο Γιάννης Βαφειαδάκης στην παρουσία του στην εκπομπή «ΕΝΙΚΟΣ» στο STAR CHANEL και τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Δευτέρας.

«Στο χώρο της παράλληλης εκπαίδευσης υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι, ίσως πάνω από το 50% που καταφεύγει στα “μαύρα” ιδιαίτερα μαθήματα» Το νούμερο είναι τεράστιο. Η φοροδιαφυγή φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ συμπληρώνοντας πως «μας ενοχλεί πολύ ότι ψάχνουν να βάλουν φόρο στις επιχειρήσεις που ήδη πληρώνουν. Δεν βλέπουμε την βούληση για την καταπολέμηση του φαινομένου όχι μόνο από τη δική σας κυβέρνηση αλλά διαχρονικά».

Ο Γιάννη Βαφειαδάκης εκτός από το κομμάτι της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, που προκαλεί στο κράτος η συγκεκριμένη παθογένεια, στάθηκε ιδιαιτέρως στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών των ιδιαιτέρων μαθημάτων υπογραμμίζοντας πως επανειλημμένα η ΟΕΦΕ έχει φέρει το ζήτημα στο προσκήνιο με στοιχεία, χωρίς, όμως ποτέ κάτι να έχει προχωρήσει από την πλευρά της πολιτείας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ ξεκίνησε την τοποθέτηση του, καταρρίπτοντας τον «μύθο» του φροντιστηρίου ως «ελληνικό φαινόμενο»,επισημαίνοντας πως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, παράλληλη εκπαίδευση υπάρχει σε όλο τον κόσμο με τα περισσότερα φροντιστήρια να βρίσκονται στην Ιαπωνία, ενώ τεράστιες αλυσίδες φροντιστηρίων υπάρχουν ακόμα και στις ΗΠΑ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.