fort_0Κομματικοποίηση της παιδείας μέχρι το κόκκαλο

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κομματικοποιεί την παιδεία μας όλο και περισσότερο.
Στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα προβλέπεται η μεταβολή της σύνθεσης των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Έτσι απαξιώνονται τα διοικητικά προσόντα των μη αιρετών μελών τους και ενισχύονται οι σχετικές εξουσίες των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Κατ’ αυτό τον τρόπο διευκολύνεται με κραυγαλέο τρόπο η επιλογή «των δικών μας παιδιών από δικούς μας ανθρώπους». Με άλλη διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου παρατείνεται η θητεία των σχολικών συμβούλων, για να έχει τον αναγκαίο χρόνο η συγκυβέρνηση να βολέψει και στις κρίσιμες αυτές θέσεις τους δικούς της. Τέλος, με τρίτη διάταξη παύονται όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης, ώστε οι συγκυβερνώντες να ξεμπερδεύουν μια και καλή με οποιονδήποτε θα μπορούσε να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση στις πολιτικές τους.
Οι αλλαγές αυτές είναι καταφανώς αντίθετες με τις καλοκαιρινές δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους εταίρους μας για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματός μας. Ο κ. Φίλης συνεχίζει την καταστροφική πολιτική Μπαλτά, που πρώτος αυτός έδωσε «το καλό παράδειγμα», μεταβάλλοντας για τους ίδιους κομματικούς λόγους τον τρόπο επιλογής Διευθυντών Σχολείων και Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Οι πρακτικές εξαθλίωσης της παιδείας μας πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας

Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας
τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.