ekpaΤο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας, οργανώνει το 10ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα:

Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία”.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Σας προσκαλούμε να παραστείτε.

Ο Πρύτανης

Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προσφώνηση από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή  Κωνσταντίνο Ν. Μπουραζέλη.

Χαιρετισμός και εισηγητική ομιλία από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ορολογίας και της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κύριο Κώστα Βαλεοντή.

Χαιρετισμός και εισηγητική ομιλία από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, καθηγητή Παναγιώτη Κοντό.

Χαιρετισμοί από:

  • την Α΄ Αντιπρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη:
  •  την Β΄ Αντιπρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου  Μαριάννα Κατσογιάννου.
  •  την Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Αναστασία Σαλή-Παπασαλή.
  • τον Πρόεδρο του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,
    κύριο Γεώργιο Στασινό.
  • τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας/ΕΛΟΤ, κύριο Χρήστο Σινάνη-Αγκαζίρ.
  • τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ/ΕΚ «Αθηνά»),
    κύριο Γιάννη Ιωαννίδη.
  • την Πρόεδρο του Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας,
    καθηγήτρια  Αριστέα Τόλια.

Κήρυξη έναρξης εργασιών:

Ομιλία του καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορου Χαραλαμπάκη με τίτλο: «Εμμανουήλ Κριαράς: homo universalis»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.