ecomobilityΑγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η εκστρατεία Ecomobility – Οικολογική Μετακίνηση συνεχίζεται με επιτυχία για 13η σχολική χρονιά και απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου οι οποίοι ερευνούν το πρόβλημα της μετακίνησης στην πόλη τους και παρουσιάζουν πρωτότυπες προτάσεις σε ειδικές εκδηλώσεις που ευαισθητοποιούν την τοπική κοινωνία στις αρχές της άνοιξης κάθε έτους.

Η εκστρατεία Ecomobility-Freemobility διοργανώνεται από την αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ECOCITY υπό την αιγίδα του ΥΠΟΠΑΙΘ και άλλων υπουργείων και τη συστράτευση σημαντικών Επιστημονικών Οργανισμών και Φορέων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από Γυμνάσια και Ειδικά Σχολεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2106196757 και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ecomobility.gr.

Στην εκστρατεία συμμετέχουν εθελοντικά 8 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου από τα σχολεία τυπικής εκπαίδευσης, που σκοπό έχουν να παρουσιάσουν με τρόπο πρωτότυπο και δημιουργικό από τη μια τα προβλήματα μετακίνησης που υπάρχουν στην πόλη τους και από την άλλη να προτείνουν λύσεις στο Δήμο και στην κοινωνία για μια ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση.

Είναι ένα πρόγραμμα που εξάπτει τη φαντασία, διεγείρει το ενδιαφέρον των μαθητών και δημιουργεί κίνητρα συμμετοχής και μάθησης. Με τις εργασίες οι μαθητές των Γυμνασίων καλούνται να αναδείξουν τις πράσινες μετακινήσεις όπως το ποδήλατο, το περπάτημα, τη συγκοινωνία, ενώ παρουσιάζουν εναλλακτικές προτάσεις για την αλλαγή συνθηκών και τη μείωση της ρύπανσης στην πόλη τους.

Η εκστρατεία προσφέρει στους νέους και στον περίγυρο τους να μάθουν να ζουν προστατεύοντας το περιβάλλον και αναβαθμίζοντας το επίπεδο ζωής στις πόλεις. Σε δεύτερο επίπεδο στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα προβλήματα και τουε κινδύνους που δημιουργούνται από την αδιαφορία στις επισημάνσεις των επιστημόνων, την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων και την παραβίαση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία.

Η ομάδα των μαθητών παρουσιάζει την εργασία της παρουσία τοπικών φορέων, αρχών και δημοσιογράφων. Στις εκδηλώσεις καλούνται πολίτες που ενημερώνονται από τους μαθητές για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συμπεριφορές και τις συνήθειες μετακίνησης στην πόλη τους. Παρουσιάζουν το πρόβλημα, καταθέτουν τις προτάσεις τους και ακολουθεί διάλογος με τους συμμετέχοντες.

Η καλύτερη εργασία και τα δημιουργικά βραβεία ανακοινώνονται σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται συνήθως τέλη Απριλίου και έχουν έπαθλο ένα εκπαιδευτικό ταξίδι για την ομάδα με την καλύτερη εργασία στις Βρυξέλλες και συνάντηση με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος και μια εβδομάδα φιλοξενία στην οικολογική κατασκήνωση ECOCAMP στα Καλάβρυτα για τις ομάδες που διακριθούν με βραβείο δημιουργικότητας.

Μέσα από τη δική μου εμπειρία ως εκπαιδευτικός που συμμετείχα 2 χρονιές στο Πρόγραμμα με το Γυμνάσιο Κουτσουρά που διακρίθηκε 2 συνεχόμενες χρονιές με Δημιουργικό Βραβείο σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς η εκστρατεία αυτή συμβάλει αποτελεσματικά στο άνοιγμα του σχολείου στην Κοινωνία, στη διαμόρφωση ενός συστήματος αξιών και συμπεριφορών στην Αειφόρο Ανάπτυξη και στην υιοθέτηση μεθόδων που προωθούν την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας  των μαθητών. Οι μαθητές μου έμαθαν να είναι πιο πρακτικοί, επικοινωνιακοί και δημιουργικοί. Τονώθηκε η αυτοποεποίηθηση τους και συνειδητοποίησαν την αξία της προσωπικής ευθύνης για την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών προκειμένου η αειφόρος και δίκαιη κοινωνία να γίνει πραγματικότητα για όλους.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.


Με εκτίμηση,
Πιταροκοίλη Στέλλα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κρήτης για τις Εκστρατείες ECOMOBILITY- FREE MOBILITY

Τηλέφωνο επικοινωνίας
6979983035

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.