aithousaΌλα τα πιθανά σενάρια, παλιά και νέα, συζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα η τελική απόφαση για την επιβολή ή όχι του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Την ίδια ώρα αναμένεται η τροπολογία για την παράταση ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες έως τις 15 Νοεμβρίου και τη διαγραφή των προστίμων που έχουν ήδη επιβληθεί σε φροντιστήρια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, επειδή δεν έχουν ενταχθεί στο καθεστώς ΦΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται και κυρίως κοστολογούνται είναι τα εξής:

Εφαρμογή του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία και απαλλαγή των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, ωδείων, χοροδιδασκαλείων κ.λπ. από το μέτρο.

Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας στο 23% από 13%.

Αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα πολυτελή αυτοκίνητα και στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ένταξη στο μέτρο και των οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Eπανεξέταση των φοροαπαλλαγών.

Επιβολή έκτακτης εισφοράς στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Επιβολή ειδικού φόρου στα ΚΤΕΟ. Το μέτρο αφορά τις επιχειρήσεις και όχι τους ιδιοκτήτες οχημάτων που ελέγχουν τα αυτοκίνητά τους.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.