Την αναπληρώτρια Υπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕ Καθηγητής Φραγκίσκος Κολίσης, και μέλη της διοίκησης.

Ακολούθησε συνάντηση της Σ. Αναγνωστοπούλου με την ΔΕ του ΕΑΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας η Υπουργός ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Στη συνέχεια η αναπληρώτρια Υπουργός, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΑΠ, συναντήθηκε με μέλη ΔΕΠ (Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού), μέλη ΣΕΠ (Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού) και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.

Η Σ. Αναγνωστοπούλου στη σύντομη τοποθέτησή της εξέφρασε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να ολοκληρωθεί άμεσα η ψήφιση ενός μεταβατικού πλαισίου με το οποίο θα επιλυθούν κρίσιμα λειτουργικά προβλήματα του ΕΑΠ. Η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να καταστήσει ισχυρό το ΕΑΠ μέσα από θεσμικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και στα θέματα που αφορούν το προσωπικό του ιδρύματος.

Υιοθετώντας μια διαφορετική και πρωτόγνωρη διαδικασία επαφής με τα στελέχη και το προσωπικό του ΕΑΠ, η Σ. Αναγνωστοπούλου έμεινε για περίπου δύο ώρες μαζί τους και άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις εκκρεμότητες που χρειάζεται να διευθετηθούν, και τις απόψεις τους για την περαιτέρω θεσμική θωράκιση στη λειτουργία του ΕΑΠ.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο και τη ΔΕ του ΕΑΠ, που της μεταφέρουν τις θέσεις και τον παλμό των ανθρώπων του Πανεπιστημίου.

Προηγούμενο άρθροΗλεκτρονικές αιτήσεις για χορήγηση μεταγραφής
Επόμενο άρθροΆνθρωποι χωρίς βιβλία…
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.