mouseiokazantzaki«Πού είναι, κυρ δάσκαλε, ρώτησα, η Νέα Παιδαγωγική; γιατί δεν έρχεται στο σκολειό;»

Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) με χαρά ανοίγει τις πύλες του και φέτος για τους μαθητές και υποδέχεται τη σχολική χρονιά 2015-2016 με εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις τάξεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο σχεδιασμός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αφορά στις μόνιμες συλλογές του ΜΝΚ και στηρίζεται στη βιωματική συμμετοχή της ομάδας, ενισχύοντας την ανακάλυψη, τη δημιουργία, την πρωτοβουλία και την κριτική σκέψη. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών και σε συνδυασμό με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της ομάδας, η επίσκεψη στο μουσείο γίνεται, πλέον, μια ευχάριστη εμπειρία προσφέροντας ποικίλα ερεθίσματα και κίνητρα στους μαθητές.  Μέσα από τις διάφορες πτυχές της ζωής και του έργου του Καζαντζάκη, οι μαθητές προσεγγίζουν και γνωρίζουν τις Καλές Τέχνες, το μαγικό κόσμο του θεάτρου, τη δημιουργικότητα της μυθοπλασίας, την ομορφιά της ανακάλυψης, τη δύναμη του λόγου και ένα πλήθος κρυμμένων πνευματικών θησαυρών στο χώρο του Μουσείου.

Σχετικά με τις δράσεις του Μουσείου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τη συμμετοχή σε αυτά παρακαλούμε ανοίξτε το συνημμένο αρχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο kazantzaki.gr ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο τηλέφωνο 2810 741689 ή ηλεκτρονικά στο [email protected]

Καλή σχολική χρονιά!

Με εκτίμηση,

Αλεξάνδρα Μαραβέλια, Εκπαιδευτικός – Μουσειολόγος
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΜΝΚ
2810 741689 | [email protected]

Ίδρυμα «ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»
Μυρτιά 70100
Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ. 2810 741689, fax 2810 742232
Email: [email protected]

www.kazantzaki.gr
www.facebook.com/kazantzakis.museum

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.