0000IMG_3335Ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας  και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης  μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου δήλωσε: « Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι επίκαιρο και ζωντανό. Μήνυμα  ενάντια στο ναζισμό,  στο ρατσισμό και στις διακρίσεις εις βάρος πολίτων. Μήνυμα κατά του πολέμου και αλληλεγγύης  στα θύματά του. Ένα μήνυμα απολύτως επίκαιρο στις μέρες μας, ειδικά όταν χιλιάδες πρόσφυγες κτυπάνε την πόρτα της Ευρώπης χωρίς να βρίσκουν πάντοτε την αναγκαία προθυμία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί, πιστή στην παράδοση της Δημοκρατίας. Όμως ο λαός μας γνωρίζει από προσφυγιά και ανταποκρίνεται όταν η ιστορία το απαιτεί.

Το μήνυμα της επετείου είναι ένα μήνυμα Δημοκρατίας και θεμέλιο της είναι το σχολείο, ιδιαίτερα το δημόσιο σχολείο που οφείλουμε να ενισχύσουμε και να εμπιστευτούμε.

Καλή χρονιά σε όλους και  συγχαρητήρια για την σημερινή παρέλαση σε παιδιά δασκάλους και  διοργανωτές».

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων πριν από την παρέλαση κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.