aithousaΣε στάση αναμονής βρίσκεται ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά την επιβολή του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει επίσημα νέα παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου για την εφαρμογή του μέτρου, κερδίζοντας χρόνο μέχρι τότε για την εύρεση ισοδύναμων μέτρων.

Το θέμα περιπλέκεται από τη στάση των θεσμών. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις κατά την συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ο κλιμακωτός ΦΠΑ δεν γίνεται αποδεκτός από τους θεσμούς οι οποίοι ζητούν ή 23% σε όλο την ιδιωτική εκπαίδευση ή άλλο ισοδύναμο μέτρο.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Παιδείας προκαλώντας αντιδράσεις για άλλη μία φορά . Ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον Real Fmδήλωσε: «Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του. Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000, 10.000-17.000 ευρώ τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού δεν είναι να μπαίνει σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς Δουλειά του υπουργού είναι να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά» και συμπλήρωσε ότι εάν η κυβέρνηση αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ της υιοθέτησης οριζόντιων ισοδύναμων μέτρων ή της επιβολής ΦΠΑ 23%, τότε «προτιμώ το 23%. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.