5os MARATHONIOS ZEH_000001ΘΕΜΑ: 5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με θέμα: «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη»

Σχετ.: τα με αρ. πρ. 157858/Δ1/07-10-2015 και 155360/Δ2/02-10-2015 εισερχόμενα έγγραφα του οικείου Υπουργείου.

               Σας ενημερώνουμε ότι, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν τον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης (Οκτώβριος 2015-Μάιος 2016) με μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων. Το θέμα του Μαραθωνίου είναι «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη» και όσοι μαθητές συμμετάσχουν θα γνωρίσουν το σημαντικό έργο της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέως παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας προκειμένου να παρουσιαστεί και να συζητηθεί ένα βιβλίο σε μια σχολική ομάδα. Το πρόγραμμα του Μαραθωνίου δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση, αλλά δίνει αφορμή και κίνητρο στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, να καθοδηγήσει τα παιδιά να εξετάσουν το θέμα από πολλές πλευρές, να ερευνήσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο με στόχο να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με μια συγγραφέα της οποίας το έργο αποτελεί σταθμό στην ιστορία της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος τα τμήματα των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και τα τμήματα Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 31 Οκτωβρίου 2015.

           Οι οδηγίες του διαγωνισμού, καθώς και οι όροι συμμετοχής περιγράφονται στην επισυναπτόμενη προκήρυξη ή στο www.metaixmio.gr.

           Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης μπορείτε να επικοινωνείτε με:

  • την κα Ελένη Παπαγεωργίου (211 3003500, εσωτ. 546, [email protected])
  • την κα Ντόρα Τσακνάκη (211 3003500, εσωτ. 525, [email protected])

Συνημμένα: 1 (ένα) ηλεκτρονικό αρχείο

 

 

 

 

 

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.