2002_08_001_posterΑν και οι Φοίνισσες ήταν ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα και πολυσχολιασμένα έργα του Ευριπίδη στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο (ανήκαν στη λεγόμενη Βυζαντινή Τριάδα μαζί με την Εκάβη και τον Ορέστηκαι έχουν ένα από τα πλουσιότερα corpus σωζόμενων αρχαίων Σχολίων), δεν είχαν την ίδια τύχη τη σύγχρονη εποχή.

Για πολλά χρόνια οι φιλόλογοι υιοθετούσαν λίγο-πολύ την κρίση του αρχαίου Σχολιαστή ότι το έργο είναι γεμάτο εντυπωσιακά επεισόδια και λαμπρά σκηνικά ευρήματα, είναι όμως παράλληλα και παραπληρωματικόν, δηλαδή παραφουσκωμένο και χωρίς ενότητα και συνοχή.

Περισσότερα στη σελίδα antonispetrides.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΜαθήματα ευτυχίας από… τον πιο φτωχό Πρόεδρο του πλανήτη!
Επόμενο άρθροΛεξιλογικές ασκήσεις(1)
Ο Αντώνης Κ. Πετρίδης (γεν. 1975) είναι αριστούχος απόφοιτος κλασικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Cambridge (Trinity College). Υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πρόγραμμα “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται κυρίως γύρω από το αρχαίο ελληνικό θέατρο και την ελληνιστική λογοτεχνία. Από το 2009 ανήκει στην ομάδα που συνέγραψε και εποπτεύει την εφαρμογή του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στη Μέση Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχει αναλάβει την πτυχή της Αρχαίας Γραμματείας από Μετάφραση στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.