fort_0ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση προς τον
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κύριο Νίκο Φίλη

Θέμα: Οξύτατο πρόβλημα με το διοικητικό προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2015
Με το άρθρο 27 του Ν. 2083/1992 για τον εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης ιδρύθηκε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 2552/1997 για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αποστολή του Ε.Α.Π. είναι η εξ’ αποστάσεως παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, με την ανάπτυξη και αξιοποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και μεθόδων διδασκαλίας. Περαιτέρω, στους σκοπούς του Ε.Α.Π. εντάσσεται η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας καθώς και η ανάπτυξη τεχνολογίας και μεθοδολογίας στο πεδίο της μετάδοσης της γνώσης από απόσταση.

Με ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π. της 19ης Οκτωβρίου επιβεβαιώνονται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το Ίδρυμα αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα σε σχέση με το διοικητικό προσωπικό του. Ειδικότερα, 180 περίπου διοικητικοί υπάλληλοί του, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου αυτών, απασχολούνται με συμβάσεις έργου και αμείβονται μέσω ΕΣΠΑ, που λήγει όμως εντός των επομένων ημερών. Περαιτέρω, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, ώστε να διασφαλιστεί η εύρεση των αναγκαίων κονδυλίων που θα επιτρέψει σε αυτούς τους διοικητικούς υπαλλήλους να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους. Όπως ομολογεί μάλιστα η Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Π. «ενδεχόμενη αποχώρηση τους θα οδηγούσε το Ίδρυμα σε πλήρη κατάρρευση». Συνεπώς, οι άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος είναι επιβεβλημένες.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

– Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας για να συνδράμει τη Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Π., ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση της απασχόλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.