ye1960_05_ph010_scΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

  1. Για τις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη: (1) Εισαγωγικά
  2. Για τις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη: (2) Η διαχείριση της πλοκής
  3. Για τις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη: (3) Αφηγηματικές και μυθολογικές καινοτομίες

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΙΠΟΛΑ

Στη θεματολογία τους, οι Φοίνισσες διαχειρίζονται κατά βάση τα ίδια ζητήματα, όπως και οι Επτά, οργανωμένα γύρω από τα ίδια τρία δίπολα:

Θεοί-Άνθρωποι

Οίκος-Πόλις

Άνδρες-Γυναίκες

Ο Ευριπίδης όμως διαφοροποιείται αρκετά από τον Αισχύλο κυρίως ως προς την έμφαση αλλά και ως προς τη σκληρότερη, ρεαλιστικότερη τροπή που δίνει ενίοτε στα θέματά του.

Περισσότερα στη σελίδα antonispetrides.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΕπιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Επόμενο άρθροΕπαναστατικό το βασίλειο της Έκθεσης!
Ο Αντώνης Κ. Πετρίδης (γεν. 1975) είναι αριστούχος απόφοιτος κλασικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Cambridge (Trinity College). Υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πρόγραμμα “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται κυρίως γύρω από το αρχαίο ελληνικό θέατρο και την ελληνιστική λογοτεχνία. Από το 2009 ανήκει στην ομάδα που συνέγραψε και εποπτεύει την εφαρμογή του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στη Μέση Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχει αναλάβει την πτυχή της Αρχαίας Γραμματείας από Μετάφραση στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.