7457Διοργάνωση Επιστημονικής Διημερίδας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση – Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ), με θέμα: «Καινοτομικές Δράσεις σε Μειονοτικά Περιβάλλοντα Μάθησης: Εκπαίδευση και Ποιότητα Ζωής – Πολιτισμός».

Η Διημερίδα θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Δείτε αναλυτικά…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ΑΕΙ με τίτλο «Καινοτομικές Δράσεις σε Μειονοτικά Περιβάλλοντα Μάθησης: Εκπαίδευση και Ποιότητα Ζωής – Πολιτισμός», το οποίο υλοποιήθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Επιστημονικώς Υπεύθυνη του Έργου την κ. Μαρία Σακελλαρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Πρόγραμμα προσφέρθηκε δωρεάν σε αποφοίτους τόσο των Παιδαγωγικών και Καθηγητικών Σχολών, όσο και σε αποφοίτους των Ιατρικών Σχολών με την ειδικότητα της Παιδιατρικής και της Γενικής Ιατρικής, ώστε να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες όπως αυτές εντάσσονται στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων με την αντιστοίχιση σε Πιστωτικές Μονάδες (7 ECTS). Απώτερος στόχος του Προγράμματος ήταν να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας «ταυτότητας» και ενός νέου «προφίλ» επαγγελματιών που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις και να είναι ανταγωνιστικοί, λαμβάνοντας υψηλού επιπέδου κατάρτιση, σε θέματα των οποίων η σπουδαιότητα και η συμβολή στην ποιότητα της ζωής, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Η εκπαίδευση για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό στο πλαίσιο της κοινωνικής πρόνοιας, ιδιαίτερα σε μειονοτικούς πληθυσμούς, είναι από τα πλέον κατάλληλα πεδία για την πραγματοποίηση της πολιτισμικής συνάντησης και της ανάδειξης των κοινών πολιτισμικών στοιχείων ανάμεσα στους λαούς, συμβάλλοντας στην περαιτέρω δια βίου μάθηση.

Η διάρκεια του Προγράμματος ήταν 14 μήνες στους οποίους πραγματοποιήθηκαν δύο (2) αυτοτελείς Κύκλοι Σπουδών συνολικής διάρκειας 100 ωρών ο καθένας. Το Πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα σε 150 αποφοίτους από διάφορες πόλεις της Ελλάδος και από διαφορετικές Σχολές να συμμετάσχουν από κοινού σε ένα Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, μέσω της υιοθέτησης σύγχρονων και ασύγχρονων τεχνικών τηλεκπαίδευσης, με στόχο τόσο την επιμόρφωση στις νέες εξελίξεις στα επιλεγμένα επιστημονικά πεδία, όσο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του επαγγελματία, ώστε να αποκτήσει τη δυνατότητα να κατανοεί τις σύγχρονες απαιτήσεις και να ανταποκρίνεται σε αυτές ως συμμετοχικός πολίτης και εργαζόμενος.

Σχετικό Link: http://pega.ecedu.uoi.gr/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.