12177985_1135636863131795_1851658425_n-800x500_cΠραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ποταμιού συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και των Υπευθύνων Παιδείας του Ποταμιού, του Βουλευτή Β’ Αθήνας κ. Γ. Μαυρωτά (Υπεύθυνου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) και της κ. Μ. Παπαϊωάννου (Συντονίστριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) παρουσία του Προέδρου του κόμματος κ. Σταύρου Θεοδωράκη. Την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός, ο Γεν.Γ. Γ. Χριστόπουλος και το Μέλος του Δ.Σ. Τζ. Κωστούση.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό και συνεργατικό κλίμα. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι αρνητικό και θα προκαλέσει δυσμενέστατες παρενέργειες σε σημαντικό τμήμα της κοινωνίας. Συμφωνήθηκε επίσης ότι είναι αναγκαία η επανασύσταση της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας για την καλύτερη εποπτεία του χώρου. Συζητήθηκαν ακόμη θέματα όπως η επιμόρφωση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών και η πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων.

Συμφωνήθηκε, τέλος, να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές προκειμένου να γίνει αναλυτικότερη συζήτηση για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τον χώρο της Παιδείας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.