ekpaΤην 26 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30, στη Μεγάλη Αίθουσα  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο κύριος Dermot Moran, καθηγητής της Φιλοσοφίας στο University College Dublin (Ιρλανδία) και Πρόεδρος της Fédération Internationale des Sociétés de Philosophie (FISP).

Σας προσκαλούμε να παραστείτε.

Ο Πρύτανης

Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος

Χρονικό όριο προσέλευσης: 19.15

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προσφώνηση από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Κωνσταντίνο Ν. Μπουραζέλη.

Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον επίκουρο καθηγητή του Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Στείρη.

Αναγόρευση του τιμωμένου:

– Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος της Σχολής, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, καθηγήτρια Μαρία-Ζωή Μιχ. Φουντοπούλου.

– Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγήτρια Ελένη Μ. Καραμαλέγκου.

Ομιλία του τιμωμένου με θέμα: «Η υπέρ το είναι θεότης: Universal Nature in Iohannes Scottus Eriugena».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.