1013258_716459461718061_1441130528_nΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παρακολούθηση από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, της θεατρικής παράστασης: ¨Αναφορά στον Γκρέκο¨ του Νίκου Καζαντζάκη».

   Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου και η Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η. σε συνεργασία με τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη κ. Τάκη Χρυσικάκο, οργανώνουν σειρά παραστάσεων με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη ¨ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ¨, στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου (Λ. Νικολάου Πλαστήρα – Κομμένο Μπεντένι) από τις 4 έως τις 22 Νοεμβρίου 2015 (καθημερινά εκτός Τρίτης) στις 21:00. Παράλληλα με τις βραδινές παραστάσεις θα δίδοντα 2 (δύο) παραστάσεις, πρωινές την εβδομάδα (σύνολο 6 – έξι) στις 11:30 για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Η οικονομική επιβάρυνση για κάθε μαθητή ορίζεται στα 5€.

Επειδή οι παραστάσεις για τους μαθητές είναι περιορισμένες (σύνολο 6), παρακαλούμε τα σχολεία που ενδιαφέρονται να στείλουν συμπληρωμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: neolaia@heraklion.gr την συνημμένη φόρμα παρακολούθησης μέχρι την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.

Ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά παράσταση είναι 150 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην αποστολή των αιτημάτων των σχολείων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δήμου κ. Γιώργο Αντωνάκη στο τηλ 2813 409 211,212.

Συνημμένα:

  • Λίγα λόγια για την παράσταση.
  • Φόρμα συμμετοχής Σχολείου.

                                                 Η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου

 

                                                                                              Αριστέα Τ. Πλεύρη

 

Λίγα λόγια για την παράσταση.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί, (Σταύρος Ψαρουδάκης λύρα-τραγούδι και Δημήτρης Τσούρτος κιθάρα-κοντραμπάσο) που με την μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

«Αλάκερη η ψυχή μου μια κραυγή κι όλο μου το έργο το σχόλιο στην κραυγή αυτή. Φωνάζω τη μνήμη να θυμηθεί, περμαζώνω από τον αέρα τη ζωή μου, στέκουμαι σαν στρατιώτης και κάνω την αναφορά μου στον Γκρέκο, γιατί αυτός είναι ζυμωμένος από το ίδιο κρητικό χώμα με μένα και καλύτερα απ’ όλους τους αγωνιστές που ζουν η που έχουν ζήσει μπορεί να με νιώσει».

                             Ν. Καζαντζάκης

Η «Αναφορά στον Γκρέκο», είναι το τελευταίο έργο του μεγάλου Έλληνα-Κρητικού συγγραφέα. Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά» με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του. Ο συγγραφέας ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια (αφού προηγουμένως αναφέρεται στους προγόνους και τους γονείς του) και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας. Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

 

Φόρμα Συμμετοχής Σχολείου

 

Στην θεατρική παράσταση: «ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ» Ν. Καζαντζάκη

 

Από Τετάρτη 4 έως Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 (εκτός Τρίτης)

ώρα 11:30 -13:00, Πειραματικό Θέατρο – Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου

 

Αποστολή στο [email protected] (μέχρι την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015)

 

Όνομα σχολείου  

 

Αριθμός τάξεων – ομάδων που θα συμμετάσχουν  

 

 

Συνολικός αριθμός ατόμων που θα συμμετάσχουν

 

 

Όνομα υπεύθυνου/ων για τη δράση  

 

Κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας υπεύθυνου/ων για τη δράση  

 

Email υπεύθυνου/ων για τη δράση  

 

Επιθυμητή Ημερομηνία παράστασης  

Ο Διευθυντής του σχολείου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.