Διαβάσαμε σήμερα στα ΜΜΕsieie_2 ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΙΕΙΕ (ο Σύνδεσμος των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων) με τίτλο «Φίλος μεν Φίλης, φιλτάτη δ’ αλήθεια» με αφορμή δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας σε κυριακάτικη εφημερίδα, σύμφωνα με τις οποίες μόνο ο ΦΠΑ στα φροντιστήρια πλήττει τα λαϊκά στρώματα.

Η ΟΙΕΛΕ θεωρεί πως αρκετές από τις επισημάνσεις της ανακοίνωσης του ΣΙΕΙΕ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Παραθέτουμε χαρακτηριστικά απόσπασμα, στο οποίο αναφέρεται πως και τα ιδιωτικά σχολεία αποτελούν κομμάτι του ενιαίου εκπαιδευτικού συστήματος που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας. Η άποψη αυτή που διατυπώνει σήμερα ο Σύνδεσμος αποτελεί πάγια θέση της Ομοσπονδίας.

«Δημόσια εκπαίδευση δεν σημαίνει μόνο το δημόσιο σχολείο, αλλά και το επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα, το ένα και μοναδικό, που εκπονεί αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας και ισχύει υποχρεωτικά για όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά».

Είμαστε, ωστόσο, υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι, ενώ τα τελευταία χρόνια ο Σύνδεσμος ζητούσε μετ’ επιτάσεως την αποχώρηση της κρατικής εποπτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση με το επιχείρημα ότι τα σχολεία είναι επιχειρήσεις και όχι πάροχοι δημόσιου αγαθού, σήμερα οι εκπρόσωποί του αντιλαμβάνονται ότι αυτή ακριβώς η επιχειρηματολογία (όπως και η νομοθετική απορρύθμιση Αρβανιτόπουλου που «έστειλε» την εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων στο Υπουργείο Εργασίας) άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Είναι, επομένως, εξαιρετικά χρήσιμη η αλλαγή στάσης του ΣΙΕΙΕ στη μάχη για την ακύρωση του μέτρου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.