antidrastiko_h_633_451Ημερίδα με θέμα: «Ο Εφηβικός λόγος- Η Κραυγή μιας Επανάστασης. Γιατί δεν με καταλαβαίνουν οι γονείς μου;» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα Καστελάκη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και κατά τις ώρες 19.00-21.00 μ.μ., με ομιλητή τον Δ/ντή του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών, παραρτήματος Ηρακλείου, Παιδοψυχίατρο κ. Νίκο Μακαρώνα.

Στόχος της ημερίδας που θα είναι ανοιχτή για το κοινό, αποτελεί η κατανόηση του εφήβου, η «αχαρτογράφητη» διαδρομή που μοιραία πρέπει να περάσει ο γονιός αν θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει το παιδί σ αυτήν την ηλικία και για να το καταφέρει, πρέπει πρώτα εκείνος να κατανοήσει τον τρόπο που λέγουν και συμπεριφέρονται οι έφηβοι.

Θα ακολουθήσει συζήτηση-διάλογος γύρω από το θέμα.

Η ημερίδα εντάσσεται και υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, που πραγματοποιεί η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης με την συνεργασία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης (11ο Λύκειο, Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου), του ΠΑΓΝΗ-ΓΝΗ «Βενιζέλειο» (Υπηρεσίας Ψυχολόγων του Γ.Ν. Η. «Βενιζέλειο», Κ.Ψ.Υ. Ηρακλείου, Παιδοψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ), του ΚΕΣΑΝ -Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Ηρακλείου και του Συλλόγου Εθελοντών στην Πρόληψη «Η ΟΜΑΔΑ» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2015.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.