logoΤο εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» με πολύ χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνει τις πρώτες προγραμματισμένες δράσεις του. Εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά ένα πιλοτικό πρόγραμμα για παιδιά Ρομά πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο «Δίδυμες» δράσεις ανάγνωσης παραμυθιού.

Με την υποστήριξη της Παιδαγωγού του «Κέντρου Στήριξης Ρομά» κυρίας Μ. Ασαργιωτάκη, όπως και τη βοήθεια του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού κύριου Α. Περισυνάκη, οργανώθηκαν δύο ομάδες παιδιών ηλικίας από 7 έως 13 ετών, που θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα δραστηριοτήτων του «Κέντρου Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν. Αλικαρνασσού» το Σάββατο 10 και 17 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10.00-12.00 π.μ.
Οι δύο αυτές «δίδυμες» δράσεις περιλαμβάνουν την ανάγνωση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «Ηλιοτρόπιο», από δύο εξειδικευμένες παιδαγωγούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Την ανάγνωση του παραμυθιού θα ακολουθήσει μικρό δρώμενο από τα ίδια τα παιδιά εμπνευσμένο από το παραμύθι με θεατρικά και μουσικοκινητικά στοιχεία.
Η συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν. Αλικαρνασσού σχεδιάζουμε να είναι μόνιμη για την σχολική χρονιά 2015-2016, με περιοδικές προγραμματισμένες δράσεις.
Ο στόχος του «Διαβάζω για τους Άλλους» σε σχέση με τη συγκεκριμένη ομάδα παιδιών είναι η μετάδοση όσο το δυνατόν περισσότερων ερεθισμάτων μέσα από τη λογοτεχνία και τις τέχνες.
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δικτύου στο http://giatousallous.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.