1Διάλεξη – Συζήτηση

με θέμα «Παιδεία: διαπλάθοντας εύθυμους

κι εύλογους ανθρώπους» του Νίκου Μαγγαλιού

στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 19:00

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτών Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», οργανώνουν διάλεξη – συζήτηση με τον Εκπαιδευτή προσωπικής ανάπτυξης – ψυχολόγο κ.Νίκου Μαγγαλιό και θέμα «Παιδεία: διαπλάθοντας εύθυμους κι εύλογους ανθρώπους», στο ΠολύκεντροΝεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2 – Ισόγειο) τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 19:00.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης ενώ θα μιλήσει και μέλος του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών.

Στην εκδήλωση θα διερευνήσουμε και θα συζητήσουμε ερωτήματα όπως, τι είναι παιδεία, τι εκπαίδευση και τι αγωγή; Είναι τα παιδιά άδεια βαρέλια, τα οποία οφείλουμε να γεμίσουμε με πληροφορίες και δεξιότητες ή μήπως είναι κεριά, τα οποία αναμένουν άλλα φλογερά κεριά για ν’ ανάψουν; Για ποιόν λόγο, ενώ όλα τα παιδιά έχουν όνειρα, μόνο το 3% από αυτά, όταν θα ενηλικιωθεί, θα τα υλοποιήσει; Αναζητούμε όντως να υποστηρίξουμε τα παιδιά ώστε να χαράξουν και να βαδίσουν τον δρόμο τους ή θέλουμε να γίνουν φορείς των δικών μας ανεκπλήρωτων ονείρων; Για ποιό λόγο το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα καθυστερεί να ενσωματώσει τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις και μεθοδολογίες; Μπορεί να συνδυαστεί η παράδοση με την επιστήμη και η παιδεία με την εκπαίδευση; Εκτός από τη διανοητική νοημοσύνη, υπάρχει λόγος ν’ ασχοληθούμε και με τη σωματική, τη διανοητική, την μουσική και τα υπόλοιπα είδη νοημοσύνης;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.