ekpaideyshΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΜΕ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΜΑΝΔΥΑ.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –στο όνομα δήθεν της «αριστεράς»- δαφνοστεφανωμένη από τους ιμπεριαλιστές προστάτες της, Αμερικάνους και Ευρωπαίους, και προκλητικά υποστηριγμένη από το ΣΕΒ και την εγχώρια ολιγαρχία, συνεχίζει και επιτείνει την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της. Πιστή στις δεσμεύσεις της στους ξένους επικυρίαρχους και στην ντόπια πλουτοκρατία, επελαύνει ακάθεκτη εναντίον του λαού, προχωρώντας στην ψήφιση των νέων 50 εφαρμοστικών νόμων του τρίτου δρακόντειου μνημονίου, που θα οδηγήσει στην ισοπέδωση και των στοιχειωδών λαϊκών δικαιωμάτων στη μόρφωση, τη δουλειά, την υγεία, το μισθό, τη σύνταξη, την περίθαλψη.

Στη βάση αυτή, τα σχολεία της Α’ και Β’ βαθμίδας υπολειτουργούν, αφού τα κενά ξεπερνούν τις 25.000 πανελλαδικά και ο υποσχέσεις του νέου υπουργού για ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης μεταφράστηκαν στην πρόσληψη των μόλις 900 εκπαιδευτικών στη Β/θμια εκπαίδευση και 2000 στην Α/θμια (!). Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση- καλά μυημένη στη πνεύμα της πολιτικής των προκατόχων και συμμάχων της –εφαρμόζει το καθεστώς του «διαίρει και βασίλευε» του πολλαπλώς βαλλόμενου χώρου της αδιοριστίας, της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης.

Αντί να ενισχύει με πραγματική κοινωνική πολιτική τους τρίτεκνους και να προστατεύει τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το καθεστώς της απόλυσης, τηρεί πολιτική… προνομιακής ένταξής τους στους πίνακες διορισμού, με στόχο τη διάσπαση του συλλογικού ιστού των ανέργων, τον αποπροσανατολισμό τους και τη διαίρεσή τους σε…αντιμαχόμενα στρατόπεδα, την πλήρη αποδυνάμωσή τους και την αποτροπή της ανάπτυξης ενός ενιαίου, ενωτικού, ανυποχώρητου συλλογικού αγώνα διεκδίκησης του αναφαίρετου δικαιώματος στο διορισμό και τη σταθερή και μόνιμη εργασία.

Παράλληλα, στη βάση του ίδιου πνεύματος μοριοδοτεί και μάλιστα εκ των υστέρων με διπλά μόρια την προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα, ενώ δεν καταργεί το απαράδεκτο μέτρο του αντιδραστικού νόμου Διαμαντοπούλου για τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών-ωρομισθίων για τη διετία 2010-2012.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στο δόγμα της «συνέχειας του κράτους», συνεχίζει και επιτείνει την αντιλαϊκή πολιτική της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, της αδιοριστίας, του πολλαπλασιασμού των κενών, της κατάργησης όλων των υποστηρικτικών δομών, της γενίκευσης της ελαστικής απασχόλησης και της ανεργίας, την ίδια στιγμή που το εργασιακό ωράριο του μόνιμου έχει ήδη επιβαρυνθεί με δυο επιπλέον ώρες εβδομαδιαία και έχει δραματικά υποβαθμιστεί το βιοτικό επίπεδό του με το μισθολόγιο της πείνας, τη φορομπηξία και τη συνολικότερη εμπορευματοποίηση των βασικών αγαθών, όπως είναι η υγεία.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ-ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ-ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ-ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

  • ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
  • ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
  • ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Προηγούμενο άρθροΚαταλήψεις από… εξωγήινους!
Επόμενο άρθροΈρχονται στα λόγια μας επιτέλους
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.