fort_0Ένα μεγάλο διάλογο προανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα συναίνεσης για τις αλλαγές στην παιδεία. Ειδικά για το πολυνομοσχέδιο Μπαλτά, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις του θα αποτελέσουν αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης.

Πρώτο δείγμα αυτού του «μεγάλου διαλόγου» φαίνεται ότι αποτελούν οι διαρροές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η νέα Κυβέρνηση προτίθεται να προωθήσει αμέσως Πράξη ΝομοθετικούΠεριεχομένου για την τροποποίηση του νόμου 4009/2011, σχετικά με τη διαδικασία των πρυτανικών εκλογών, καταργώντας το σχετικό ρόλο των Συμβουλίων.
Η υλοποίηση της πρόθεσης αυτής θα καταδείξει με τον πιο εμφατικό τρόπο τη μεγάλη ευκολία με την οποία ψεύδονται τα στελέχη της νέας Κυβέρνησης, όταν μιλούν περί διαλόγου στην παιδεία. Μια τέτοια Πράξη θα αποτελέσει ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας κύριο Νίκο Φίλη να απέχει από οποιαδήποτε σχετική ενέργεια.

Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας

Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας
τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.