UntitledΠανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών

Έτος ιδρύσεως 1919

Μουρούζη 14, τ.κ. 26223, Πάτρα

Τηλ/φαξ: 2610224995, panepirotikospatras@yahoo.gr

 

4ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Λογοτεχνίας

(Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων & Ηπείρου)

 

   Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών -μετά την άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου, 2ου και 3ου περιφερειακού μαθητικού διαγωνισμού διοργανώνει τον 4ο Περιφερειακό Μαθητικό Ποιητικό/Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για μαθητές/τριες Γυμνασίων & Λυκείων με θέμα: «Μια φορά κι έναν καιρό…».

 

Όροι συμμετοχής:

Ο κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει:

ή

Α. Με ένα μόνο ποίημα, έμμετρο ή ελεύθερης γραφής.

  • Το ποίημα δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 30 στίχους.
  • Τα ποιήματα όσων μαθητών λάβουν μέρος είναι ανάγκη να σταλούν σε πέντε αντίτυπα μέσα σε κλειστό φάκελο, αναγράφοντας μόνο το ψευδώνυμο στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας του ποιήματος.
  • Μέσα στον ίδιο φάκελο, εκτός από τα πέντε αντίτυπα πρέπει να υπάρχει ένας μικρότερος κλειστός φάκελος, όπου θα αναγράφονται όλα τα πραγματικά στοιχεία του μαθητή/δημιουργού (ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, πόλη, τηλέφωνα, e-mail). Στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται με μεγάλα γράμματα το ψευδώνυμο και η ένδειξη: για το διαγωνισμό ποίησης.
  • Στον εξωτερικό φάκελο να αναγράφεται το ψευδώνυμο και η ένδειξη: «λύκειο ή γυμνάσιο», καθώς και η φράση «για το διαγωνισμό ποίησης».

ή

Β. Με μια μικρή ιστορία, περίπου 400 λέξεων, σε πεζό λόγο. Η Ιστορία σας θα κινείται στο ίδιο θέμα εκκινώντας με τη φράση: «Μια φορά κι έναν καιρό. . .» Θα μπορούσε να έχει έναν τίτλο που εσείς θα επιλέξετε.

Σημειώνεται ότι οι προδιαγραφές αποστολής των ιστοριών είναι ίδιες με αυτές των ποιημάτων που αναγράφονται μόλις παραπάνω (πέντε αντίτυπα, κλειστός φάκελος, ψευδώνυμο, μικρότερος φάκελος κτλ).

  • Οι φάκελοι με τα «έργα» των μαθητών είναι ανάγκη να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, Μουρούζη 14, ΠΑΤΡΑ. τ.κ. 26223, μέχρι & την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, το αργότερο (σφραγίδα ταχυδρομείου).
  • Μετά τη συλλογή των φακέλων, τα ποιήματα θα αποσταλούν ανώνυμα σε κάθε μέλος της 5μελούς κριτικής επιτροπής του ποιητικού διαγωνισμού (η 5μελής κριτική επιτροπή αποτελείται από ποιητές, λογοτέχνες, φιλολόγους και ανθρώπους του πολιτισμού και δεν κοινοποιείται προ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων).

 

Βραβεία:

  • Η βράβευση των διακριθέντων μαθητών θα γίνει στην Πάτρα σε σχετική εκδήλωση, σε τόπο και σε χρόνο που θα ανακοινωθούν έγκαιρα στους ίδιους.
  • Θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις/έπαινοι και χρηματικά βραβεία.
  • Τέλος, τα βραβευθέντα ποιήματα θα δημοσιευτούν σε λογοτεχνικά περιοδικά, στο τριμηνιαίο πολιτιστικό περιοδικό του συλλόγου «Ηπειρωτικοί Αντίλαλοι», καθώς και στις πολιτιστικές στήλες τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων.

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε, επικοινωνήστε: στα τηλέφωνα: 6937950605 -2610430408 – 2610224995.

 

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Με τιμή

Ο πρόεδρος

Κώστας Τσίρης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.