2014-11-14-22-31-19Σήμερα, ανήμερα της επετείου εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (1960), ο νους όλων μας μοιραία πάει στο Κυπριακό. Αντί με κάποιον άλλο τρόπο, αποφάσισα φέτος να τιμήσω τη μητέρα γη, η οποία ἅπαντα πανδοκοῦσα παιδείας ὄτλον, ἐθρέψατ’ (Αισχύλος, Επτά επί Θήβας, 18-19), παραθέτοντας τις απαντήσεις μου σε εφτά ερωτήματα για το Κυπριακό, τα οποία δέχομαι συχνά από φίλους.

Δεν ισχυρίζομαι ότι έχει ιδιαίτερη αξία η άποψή μου, ότι γράφω πρωτάκουστες σοφίες ή ότι κομίζω κατανάγκην κάτι πρωτότυπο στη συζήτηση. Ο κάτωθι διάλογος είναι απλώς συζήτηση μεταξύ καθημερινών ανθρώπων με κοινό νου. Επειδή αργά ή γρήγορα ίσως να κριθούμε ξανά, όπως πριν έντεκα χρόνια, να πάρουμε υπεύθυνη θέση για το μέλλον αυτού του τόπου, ενδεχομένως ο ταπεινός μου προβληματισμός να φανεί χρήσιμος σε ορισμένους συμπολίτες μας.

Ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα antonispetrides.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση σχετικά με τα δικαιολογητικά πρόσληψης των αναπληρωτών
Επόμενο άρθροΊσως το φως θα ‘ναι μια νέα τυραννία…
Ο Αντώνης Κ. Πετρίδης (γεν. 1975) είναι αριστούχος απόφοιτος κλασικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Cambridge (Trinity College). Υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πρόγραμμα “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται κυρίως γύρω από το αρχαίο ελληνικό θέατρο και την ελληνιστική λογοτεχνία. Από το 2009 ανήκει στην ομάδα που συνέγραψε και εποπτεύει την εφαρμογή του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στη Μέση Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχει αναλάβει την πτυχή της Αρχαίας Γραμματείας από Μετάφραση στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.