kalpes_dimopsifismaΗ υπογραφή της Γνωμοδότησης 266/2014 και οι σημαντικές επιπτώσεις της στα εργασιακά μας έχουν σκορπίσει κλίμα αισιοδοξίας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, κρίνοντας από τα δεκάδες τηλεφωνήματα και e-mails που λαμβάνουμε από μέλη των σωματείων μας. Μετά από πέντε δύσκολα χρόνια συνεχούς απομείωσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της σταδιακής μετατροπής των ιδιωτικών σχολείων σε αμιγείς επιχειρήσεις, αρχικά η έκδοση της Υ.Α. Κουράκη και κυρίως η υπογραφή της Γνωμοδότησης 266/2014 του ΝΣΚ δημιουργούν νέα δεδομένα για τον κλάδο και θέτουν τις βάσεις, ώστε να αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση και η ιδιότητά μας ως αξιοπρεπών εκπαιδευτικών λειτουργών.

Πλέον, οδυνηρές συνέπειες των προηγούμενων νομοθετημάτων, όπως οι ελεύθερες απολύσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ή οι ολιγόμηνες συμβάσεις-λάστιχο τερματίζοντα. Επίσης (με την ΥΑ Κουράκη), οι ώρες απασχόλησής μας σε πρόσθετες δραστηριότητες λογίζονται ως ώρες διοριστηρίου και προσμετρώνται στην προϋπηρεσία μας.

Σίγουρα μένει να γίνουν πολύ περισσότερα. Ωστόσο, όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει, τίποτε δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις αυριανές εκλογές, πρέπει να δώσουμε τη μάχη συντεταγμένα και συστηματικά για να κερδίσουμε την αποκατάσταση της νομιμότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, για να γίνουν και πάλι τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια πάροχοι δημόσιου και κοινωνικού αγαθού. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στα σωματεία και στην Ομοσπονδία, να συνεχίσουμε τον αγώνα που εδώ και χρόνια δίνουμε για την αξιοπρέπειά μας ως λειτουργών της εκπαίδευσης. Κανείς δεν πρόκειται να μας ακούσει, αν δεν έχουμε δυνατή φωνή. Ο μόνος δρόμος για  μας είναι ο δρόμος της συσπείρωσης, της συμμετοχής, του αγώνα.

Με αυτές τις σκέψεις ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή ψήφο με την ευχή αυτό που θα προκύψει από την κάλπη να είναι προς όφελος του πολύπαθου κλάδου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.