Το Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚεΣυΨΥ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ανακοινώνει τον προγραμματισμό κύκλου βιωματικών σεμιναρίων, με ορίζοντα υλοποίησης από τον Οκτώβριο 2015 έως τον Ιούλιο 2016.

Τα βιωματικά σεμινάρια ακολουθούν την μεθοδολογία υλοποίησης «εργαστηρίου» (workshop): Σύντομες εισηγήσεις εναλλάσσονται με βιωματικές ασκήσεις εφαρμογής των αποκτηθεισών από τις εισηγήσεις γνώσεων. Σκοπός του κάθε βιωματικού σεμιναρίου είναινα ευαισθητοποιήσει σχετικά με θεματικές περιοχές που αφορούν σε τομείς ενδοψυχικούς ή σχεσιακούς/διαπροσωπικούς. Κάθε σεμινάριο φιλοδοξεί να παράσχει στους συμμετέχοντες τα εφόδια, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, που θα τους επιτρέψουν να γνωρίσουν καλύτερα θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία και τις διαπροσωπικές σχέσεις, και να αναπτύξουν, ή να βελτιώσουν, σχετικές δεξιότητές τους, στον προσωπικό, οικογενειακό, εργασιακό ή μαθησιακό /ακαδημαϊκό τομέα.

Μέγεθος τμημάτων: Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας τους τα βιωματικά σεμινάρια θα υλοποιηθούν με ανώτατο όριο την συμμετοχή 20 ατόμων ανά τμήμα, υπό την προϋπόθεση εκδήλωσης σχετικού ενδιαφέροντος. Στην περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος θα καταβληθεί προσπάθεια να συγκροτηθεί αριθμός τμημάτων αναλόγως των αιτήσεων που θα παραληφθούν.

Πιστοποιητικό παρακολούθησης: Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα χορηγείται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Παρακολούθησης Εργαστηρίου από το ΚεΣυΨΥ, εφόσον συμμετάσχουν στο σύνολο των προγραμματισμένων ωρών του βιωματικού εργαστηρίου.

Σε ποιους απευθύνεται: Στα εργαστήρια θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή φοιτητές και εργαζόμενοι στο ΕΑΠ, καθώς και ενδιαφερόμενοι εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΑΠ, εφόσον υπάρξει το περιθώριο (δηλ. σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού από αιτούμενους που είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου).

Υπεύθυνοι: Υπεύθυνος οργάνωσης-συντονισμού των βιωματικών σεμιναρίων είναι οΚωνσταντίνος Πετρογιάννης, Καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ και Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΚεΣυΨΥ.

Οι συντονίστριες-εισηγήτριες είναι οι Μαρία-Ηώ Ακαλέστου και Θεοδώρα Σπυροπούλου,αδειούχοι ψυχολόγοι-ψυχοθεραπεύτριες, με μεταπτυχιακές σπουδές και εμπειρία στον συντονισμό ομάδων και βιωματικών εργαστηρίων, σύμβουλοι του ΚεΣυΨΥ στα γραφεία Αθήνας και Πάτρας.

Διάρκεια και χώρος υλοποίησης: Κάθε βιωματικό σεμινάριο είναι μονοήμερο, διάρκειας 6 ωρών, και θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, Πάτρα καθώς και στους χώρους κάθε πύλης-πόλου του Ε.Α.Π., εφόσον υπάρξει σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος. Σχετικές πληροφορίες θα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚεΣυΨΥ: kesypsy.eap.gr, ενότητα «Ανακοινώσεις».

Το πρώτο βιωματικό σεμινάριο που πρόκειται να διοργανωθεί έχει ως θέμα «Επικοινωνία και Διαπροσωπικές Δεξιότητες», και προγραμματίζεται για την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, 13:00-19:00.

Στόχος του βιωματικού σεμιναρίου αυτού θα είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με βασικές έννοιες που προσδιορίζουν την διαπροσωπική επαφή, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων αποτελεσματικής επικοινωνίας, με απώτερο στόχο την βελτίωση της καθημερινής συνδιαλλαγής, και τελικά της ποιότητας ζωής των συμμετεχόντων.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ ανά άτομο.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Πληροφορίες θα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.