fort_0Ταφόπλακα μπαίνει στο πρόγραμμα «Οδυσσέας» και στις Σχολές Γονέων, δύο πολύτιμα εκπαιδευτικά προγράμματα με δεκαετή πορεία, στην υλοποίηση των οποίων εμπλέκονται περίπου 2.000 εκπαιδευτές που θα μείνουν χωρίς προοπτική εργασίας. Το πρόγραμμα «Οδυσσέας» αφορά στην εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, ελληνική ιστορία και ελληνικό πολιτισμό, ενώ οι Σχολές Γονέων επιμορφώνουν κυρίως τους γονείς για θέματα των παιδιών τους, με βαρυσήμαντη συμβολή στην καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, με τα εν λόγω δύο προγράμματα επιμορφώθηκαν περισσότερα από 22.000 άτομα.
Ευθύνη για τη διακοπή των προγραμμάτων φέρει ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κύριος Γεράσιμος Σπαθής, ο οποίος διακρίνεται στα λόγια ως προς την υλοποίηση αυτών, υστερεί όμως στις πράξεις. Έτσι, παρά τις υποσχέσεις του, σήμερα η διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ αρνείται την παράταση των προγραμμάτων. Αλίμονο για τους μετανάστες, για τους οποίους τόσο πολύ δήθεν κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ, για τους γονείς και τα παιδιά μας.

Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας

Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας
τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.