fort_0Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητή Θεόδωρου Φορτσάκη στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αυτού και εκπροσώπων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή τις διαμαρτυρίες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη μέχρι σήμερα στάση του Υπουργείου Παιδείας απέναντι τους, αλλά και τα αιτήματά τους.
Είναι γεγονός πως ο τέως Υπουργός Παιδείας κύριος Αριστείδης Μπαλτάς αδιαφόρησε πλήρως για τη συγκεκριμένη κατηγορία εκπαιδευτικών, ενώ καμία προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με αυτούς δεν υλοποιήθηκε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η απελθούσα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τους υπέβαλε φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, στο βασανιστήριο της υποβολής των αιτήσεων πρόσληψής τους δυο φορές (!), καθώς, λόγω αμέλειας των υπευθύνων, η σχετική διαδικασία χρειάστηκε να επαναληφθεί.
Ο τεράστιος αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και η προσφορά τους στις χιλιάδες σχολικές μονάδες της ελληνικής επικράτειας δεν πρέπει να παραγνωρίζεται. Αυτοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εκπαιδευτικών λειτουργών μας και η πολιτεία οφείλει να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και να μεριμνά για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.