«Αγάπη σημαίνει να κάνεις ένδοξο έναν άνθρωπο. Είναι η μόνη δόξα που θα βρει στη ζωή του», Γιώργος Χειμωνάς, Έλληνας συγγραφέας. «Την ημέρα, που η δύναμη της αγάπης θα υπερνικήσει την αγάπη της δύναμης, ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη», Μαχάτμα Γκάντι, Ινδός ηγέτης. «Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι η πεποίθηση ότι μας αγαπούν», Βίκτωρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας. Σε έναν κόσμο επιδεικτικό, πλασματικό, ιδιοτελή και πτωχευμένο από ψυχή και αισθήματα, αληθινές ιστορίες σαν τη σημερινή, αποτελούν ενέργεια επαναστατική. Όσο πιο συχνά έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν, μόνο από ανάγκη, συμφέρον και απελπισία, τόσο πιο ηχηρή και ουσιαστική εντύπωση θα κάνουν τα αληθινά όμορφα και πραγματικά σπουδαία.

Μία στιγμή διάρκειας λίγων λεπτών, που τα μάτια του Ματ αντίκρισαν τα μάτια της Ντάνιελ, ήταν υπέρ αρκετή, για να ορίσει τη ζωή τους. Χωρίς κανέναν κόπο και κανέναν τρόπο, αυτό το ξεχωριστό και δυνατό αίσθημα που ένιωσαν, τους οδήγησε σε 8 μόλις εβδομάδες στην επισημοποίηση, για τα δικά τους μάτια κι όχι για τα μάτια του κόσμου. Για 7 μήνες ζούσαν αχώριστοι, καθώς ο ένας αποτελούσε ολόκληρο τον κόσμο του άλλου. Σε εκείνη τη χρονική συγκυρία, ήρθε μία από τις χιλιάδες δοκιμασίες της ζωής, που θα αποδείκνυε την αλήθεια όσων επισφράγισαν και οι δύο, από την πρώτη κιόλας στιγμή που συναντήθηκαν. Ο Ματ είχε ένα σοβαρό ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του, που του προκάλεσε αρκετά κατάγματα στα οστά, σοβαρή ζημιά στα εσωτερικά του όργανα και σημαντικές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Όλα αυτά, τον βύθισαν σε κώμα, με τους γιατρούς, να εμφανίζονται ιδιαιτέρως αποθαρρυντικοί.

Μετά από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο παραμικρής ανάκαμψης, οι γιατροί ζήτησαν από τη γυναίκα του – Ντάνιελ, να υπογράψει, ώστε να αποσυνδέσουν τον Ματ από τη μηχανική υποστήριξη. Η άρνηση της Ντάνιελ και η πίστη της, ότι η δύναμη των αληθινών της αισθημάτων, θα αποτελούσαν αφορμή για το θαύμα, την οδήγησαν στη μεταφορά του Ματ στο σπίτι τους, με όλο τον μηχανικό εξοπλισμό. Χωρίς καμία στήριξη τρίτων, από την πλευρά του άντρα της, καθώς ο πατέρας του Ματ είχε πεθάνει 2 χρόνια πριν και η μητέρα του ήταν βαριά άρρωστη, η Ντάνιελ παράτησε τα πάντα, ώστε να του προσφέρει 24ωρη στήριξη και φροντίδα, έως ότου η δύναμη της ψυχής της, να νικήσει. Η δικαίωση της Ντάνιελ δεν άργησε να έρθει, καθώς ο Ματ ανάνηψε, μετά από 3 μήνες σε κώμα.

Βήμα – βήμα και λέξη – λέξη, ο Ματ μαθαίνει ξανά να περπατά και να μιλά πλέον. Ξανά γεννήθηκε και σίγουρα η αποκατάσταση σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι μια σκληρή, επίπονη και χρονοβόρα δοκιμασία για δυνατούς και ικανούς. Κανένας και ποτέ δε γνωρίζει πότε θα δοκιμαστεί και σε ποιο βαθμό, ώστε να αποδείξει πόση αλήθεια, ικανότητα και δύναμη, έχει φροντίσει να διαθέτει μέσα του, άρα και γύρω του. Το ψυχικό υπόβαθρο του Ματ, προφανώς και του έσωσε τη ζωή, διότι είχε την αντίληψη να δει στα μάτια της κοπέλας που ερωτεύτηκε, τη γυναίκα που θα του χάριζε τη ζωή κυριολεκτικά. Μέσα σε 7 μόλις μήνες της σχέσης τους πριν το ατύχημα, κατάφερε με τα ειλικρινή και δυνατά αισθήματά του, να της δημιουργήσει τόσα ψυχικά αποθέματα, τόση δύναμη και τόση ελπίδα, ώστε να πιστέψει η ίδια στο απίστευτο και να το καταφέρει κιόλας. Η ικανότητα του κάθε άντρα εξάλλου, φαίνεται και κυρίως αποδεικνύεται από… την ποιότητα της γυναίκας που έχει δίπλα του!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.