ekd_0ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.) Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283 Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-21014 του Ειρηνοδικείου Αθηνών e-mail:[email protected].
Αθήνα, 10-9-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης, που εκπροσωπεί τους συναδέλφους αναπληρωτές που χρόνια τώρα καλούνται να στελεχώσουν υπό το καθεστώς μιας διαρκούς εργασιακής ομηρίας, τα δημόσια σχολεία της χώρας, επιθυμεί να εκφράσει τις ευχές της για καλή σχολική χρονιά, σήμερα, μια μέρα πριν την έναρξη ενός ακόμη σχολικού έτους.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες, καθώς και οι γονείς τους ξεκινούν την νέα σχολική χρονιά υπό δυσμενείς όρους, αναφορικά με τη στελέχωση των σχολείων. Καθώς για πρώτη φορά κληθήκαμε να υποβάλλουμε εκ νέου τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν αρχικά μέσα στο καλοκαίρι, εξαιτίας της απρονοησίας της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια της χώρας ξεκινούν αύριο τη λειτουργία τους με χιλιάδες κενά. Και όλα αυτά, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις μέχρι πρότινος του Υπουργείου ότι έχουν δρομολογηθεί έγκαιρα όλες οι αναγκαίες διαδικασίες!!! Οι δεσμεύσεις ότι «όλοι οι απαραίτητοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα είναι στις 11/9 στις θέσεις τους», απέκτησαν πλέον γελοιογραφικό χαρακτήρα.  Με την ευκαιρία αύριο της 1ης μέρας του νέου σχολικού έτους απευθυνόμαστε στους γονείς των μαθητών μας για να τους διαβεβαιώσουμε πως εμείς οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που κάθε χρόνο καλούμαστε να εργαστούμε στα δημόσια σχολεία, είμαστε και θα είμαστε υπέρμαχοι της δημόσιας εκπαίδευσης ως ενός αναφαίρετου δικαιώματος για κάθε πολίτη. Και παρά το γεγονός ότι στα «πέτρινα» χρόνια των Μνημονίων οι μόνιμοι διορισμοί στην πράξη εκμηδενίστηκαν.  Καλούμε λοιπόν την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της απέναντι στο δημόσιο Αγαθό που λέγεται εκπαίδευση, στελεχώνοντας άμεσα τα σχολεία! Ευχόμαστε σε όλους όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, μαθητές/-τριες, γονείς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, καλή δύναμη!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Διαμάντης Θεόδωρος
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεωργιάδου Αικατερίνη

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.