sxoliki aithousaΜε περισσότερα από 6.000 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αρχίζει αύριο η νέα  σχολική χρονιά.

Αναφερόμενη στο θέμα η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελική-Ευφρόσυνη Κιάου, έκανε λόγο για “αγώνα δρόμου” αυτό το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, που ήταν και το πρώτο δεκαήμερο της θητείας της στο υπουργείο. Κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό, επισήμανε: «Στα πλαίσια του εφικτού και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο».

Η κ. Κιάου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε και στο θέμα των αναπληρωτών. Έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για 19.000 εκπαιδευτικούς από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό, ωστόσο λόγω των περιορισμών που έχει φέτος το ΕΣΠΑ θα δυσκολέψει η κατανομή της χρηματοδότησης, εξού και τα κενά που μένουν ακάλυπτα στην έναρξη της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις των αναπληρωτών έχουν ξεπεράσει τις 100.000 και αναμένεται να προσεγγίσουν τις 130.000. Η κ. Κιάου δήλωσε ότι αύριο Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, που λήγει η προθεσμία των αιτήσεων, το υπουργείο θα παραλάβει τα κενά και οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών μπορούν να αναρτηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τις αποσπάσεις, έχουν προχωρήσει οι αποσπάσεις 2.600 μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα προχωρούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό.

Τέλος, όσον αφορά τις μετεγγραφές, η σχετική εγκύκλιος θα βγει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών. Εκτιμάται ότι η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων μετεγγραφών θα ανοίξει στις αρχές Οκτωβρίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.