aithousaΠαγώνει μέχρι νεωτέρας με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Με απόφαση που υπογράφει η Κατερίνα Σαββαΐδου δίνεται νέα παράταση σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία για την απόδοση του ΦΠΑ που αντιστοιχεί στις συναλλαγές, οι οποίες μετά τις 20 Ιουλίου.

Όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο,

α) Τα συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία για την επιβολή του ΦΠΑ για πράξεις που πραγματοποιούνται από 20 Ιουλίου έως και 16 Οκτωβρίου 2015 μπορούν να εκδοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2015.

β) Τα συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία καταχωρούνται στη δήλωση ΦΠΑ που αφορά τη φορολογική περίοδο εντός της οποίας νόμιμα οφείλεται ο φόρος.

γ) Οι ανωτέρω εκπρόθεσμες δηλώσεις, ανεξάρτητα αν είναι αρχικές ή τροποποιητικές, υποβάλλονται εμπρόθεσμα σε έντυπη μορφή στη Δ.Ο.Υ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015. Ο οφειλόμενος φόρος θα καταβάλλεται χωρίς την επιβολή τόκου, προστίμων και λοιπών κυρώσεων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.