Image_40669H Ελλάδα γίνεται μια χώρα που έχει από τις μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι, 3 Σεπτεμβρίου, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), τον Πρόεδρο κ. Γ. Βαφειαδάκη και τους κ. κ. Ν. Ρουσάκη και Χ. Νικολάου, μαζί με τον βουλευτή Αττικής και πολιτικό υπεύθυνο Παιδείας του Ποταμιού Γιώργο Μαυρωτά.

Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε για να συζητηθούν τα τρέχοντα θέματα τα οποία απασχολούν των κλάδο των φροντιστηρίων με κορυφαίο το ζήτημα της επιβολής από τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του ΦΠΑ 23%, τόσο στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, στα κέντρα ξένων γλωσσών και εκμάθησης Η/Υ, στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και γενικά στο σύνολο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του Ποταμιού ενάντια σε αυτήν την αναχρονιστική και ιδεοληπτική επιλογή της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα η οποία επιβαρύνει κυρίως μεσαία και μικρομεσαία στρώματα. Όπως είπε η Ελλάδα γίνεται μια χώρα που έχει από τις μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης όταν μάλιστα ο χώρος αυτός μαστίζεται και από υψηλά ποσοστά ανεργίας και μαύρης εργασίας.
Το Ποτάμι από την αρχή που επιβλήθηκε ο ΦΠΑ 23%, πρώτα στα φροντιστήρια και μετά στα ιδιωτικά σχολεία έφερε το θέμα στη Βουλή με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και συγχρόνως πραγματοποίησε κύκλο επαφών και συναντήσεων με όλους τους φορείς των κλάδων της εκπαίδευσης που πλήττονται από αυτό το λάθος μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεσμεύθηκε ότι η κατάργηση του 23% στην εκπαίδευση θα συνεχίσει να είναι και μετεκλογικά βασική προτεραιότητα του Ποταμιού, η υλοποίησή της οποίας θα διασφαλιστεί με την ανάδειξη του Ποταμιού ως καθοριστικού παράγοντα διακυβέρνησης.
Το Ποτάμι
Μπορείτε να βρείτε επίσης ολόκληρο το ΔΤ στο παρακάτω link:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.