sxoliki aithousaΚανονικά θα επιβληθεί τελικά το ΦΠΑ 23% στις επιχειρήσεις που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης. Έτσι, τα ιδιωτικά σχολεία έχουν τώρα περιθώριο έως τις 8 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν δήλωση μεταβολών στην εφορία ως υπόχρεοι του φόρου.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο Βήμα FM ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέφερε πως υπάρχουν εισηγήσεις για να δοθεί μια παράταση δυο μηνών στον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, για να μπορέσει να αποφασιστεί από την νέα κυβέρνηση το τι θα γίνει. Μάλιστα τόνισε πως υπάρχει ήδη επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών και την πρωθυπουργό και πως μέσα στην ημέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Ωστόσο, αν και όλοι ανέμεναν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα παρέχεται η δίμηνη παράταση στην εφαρμογή του ΦΠΑ στα ιδιωτικά, τελικώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και ζήτησε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να δρομολογήσει τις διαδικασίες.

Η εγκύκλιος της κ. Σαββαΐδου για τα ιδιωτικά σχολεία που θα εξαιρεθούν από το ΦΠΑ 23% θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή θα υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις, καθώς για λόγους ανταγωνισμού που αναφέρονται αναλυτικά στο νόμο 4336/2015 τα περισσότερα ιδιωτικά θεωρούνται υπόχρεοι στο φόρο.

Προηγούμενο άρθροΓενική Συνέλευση Αντιπροσώπων Ο.Ε.Φ.Ε.
Επόμενο άρθροΘρίλερ με τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.