Image_40651Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015  και ώρα 1:00 μ.μ., στα γραφεία της Ο.Ε.Φ.Ε. στην Αθήνα, Σόλωνος 142, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων και Προέδρων του κλάδου με θεματικούς άξονες την αλλαγή καταστατικού της Ομοσπονδίας και την λεπτομερή ενημέρωση για τα δρώμενα γύρω από  το φλέγον ζήτημα της υπαγωγής των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α. 23%.

Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. ενημέρωσε τους Προέδρους και τους Αντιπροσώπους για τις δράσεις και τις συναντήσεις με τους πολιτικούς φορείς και τα κόμματα μέχρι και την ώρα της Συνέλευσης. Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. οι πολιτικές εξελίξεις επαλήθευσαν τις επιδιώξεις του Δ.Σ.  ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση από την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση ότι μελετάται η δίμηνη αναστολή της ισχύος  του Φ.Π.Α. για την Ιδιωτική Εκπαίδευση.(Φροντιστήρια Μ.Ε. , Κέντρα Ξ.Γ, Ιδιωτικά σχολεία κτλ.)
Τη Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους και διαβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στο δίκαιο αίτημα του κλάδου για αναστολή και τελική κατάργηση του μέτρου για την υπαγωγή των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α. 23% η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Σπυράκη ,ο Βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, από το Ποτάμι ο Τομεάρχης Παιδείας κ. Γιώργος Μαυρωτάς και από το ΠΑΣΟΚ ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Επίσης, στη Γ.Σ. παρέστησαν ο κ. Ibrahim Tasel, Πρόεδρος του Toder και αντιπρόεδρος του  δικτύου ENES, ο κ.Metin Ozer, Αντιπρόεδρος του Τoder και ο κ.Omer Faruk Yelkenci, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης της Τουρκίας.
Οι εκπρόσωποι της Τουρκικής Ιδιωτικής Εκπαίδευσης παρουσίασαν τα νέα δεδομένα για το εκπαιδευτικό φροντιστηριακό φαινόμενο στη γείτονα χώρα, τα οποία αποτέλεσαν ερέθισμα γόνιμης και εποικοδομητικής συζήτησης με τους Έλληνες Εκπαιδευτικούς Φροντιστές αλλά και τους πολιτικούς εκπροσώπους του ελληνικού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.