0001-550x169Έγινε το πρωί της Πέμπτης 20 Αυγούστου 2015 στην Τ.Κ. Γανόχωρας η διοικητική παραλαβή του έργου

Με τη διοικητική παραλαβή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τοπική Κοινότητα Γανόχωρας του Δήμου Κατερίνης, η οποία έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, ένα όνειρο ετών, που εξασφαλίζει για τα άτομα με αναπηρίες, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα διαμορφώνει ίσες ευκαιρίες στην ίδια τη ζωή και καθημερινότητά τους είναι πλέον πραγματικότητα.

Σάββας Χιονίδης: «Καλύπτουμε τις προσδοκίες και εκπαιδευτικές ανάγκες των ΑΜΕΑ σε ό,τι αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις»

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Είναι μεγάλη η χαρά μας να βλέπουμε ολοκληρωμένο αυτό το σχολείο των παιδιών με αναπηρίες, το οποίο έρχεται να καλύψει τις προσδοκίες όλων μας σε ό, τι αφορά τις ανάγκες τους σε κτιριακές εγκαταστάσεις. Θεωρώ ότι, το σχολείο αυτό θα αποτελέσει πρότυπο για όλη την Πρότυπο για όλη την Ελλάδα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Δήμου ΚατερίνηςΕλλάδα, ενώ είναι ένα κομμάτι το οποίο το οφείλαμε στα άτομα με αναπηρίες και στις οικογένειές τους και στους οποίους βέβαια οφείλουμε ακόμη περισσότερα. Όσο τέλεια και αν υλοποιήσουμε οτιδήποτε πάντα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Για αυτό με όλες τις δυνάμεις μας θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αυτές τις υποχρεώσεις της κοινωνίας στα άτομα με αναπηρίες. Είναι ώρα τώρα να πούμε καλορίζικο, καθώς σήμερα γίνεται η διοικητική παραλαβή του σχολείου και θα μπορούμε πλέον να μεταφέρουμε τον εξοπλισμό. Είμαστε όλοι εμείς στον Δήμο Κατερίνης, που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αυτό το εγχείρημα, οι δάσκαλοι, οι γονείς των παιδιών, πραγματικά ευτυχείς, καθώς καταφέραμε αυτή τη χρονιά να λειτουργήσει αυτό το υπέροχο σχολείο, το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και ολοκληρώθηκε έγκαιρα και εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γεώργιος Ίτσιος εκ μέρους όλων των μελών της Σχολικής Επιτροπής απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο για την υλοποίηση του έργου το οποίο όπως ανέφερε: «μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Δήμους της χώρας».

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς έχουμε ένα σχολείο διαμάντι, με το οποίο καλύπτεται και η τελευταία κτιριακή ανάγκη στην Α/θμια Εκπαίδευση. Ένα σχολείο, για το οποίο αξίζει να απευθύνουμε ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Κατερίνης, την Σχολική Επιτροπή και προς όλους τους συντελεστές υλοποίησης του έργου» σημείωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας Νικόλαος Κραγιόπουλος, ενώ η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σύλβια Δεληγιαννίδουυπογράμμισε: «Ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα. Δήμαρχε εσείς μας δώσατε τα μέσα, εμείς θα δώσουμε την επιστημονική μας κατάρτιση για να συνεχίσουμε το έργο προς όφελος των παιδιών μας».

Πρότυπο για όλη την Ελλάδα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Δήμου ΚατερίνηςΠαρόντες στη διαδικασία της διοικητικής παραλαβής ήταν επίσης η Διευθύντρια του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λίτσα Ρέκκα, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Χάρης Γρηγοριάδης, ο επιβλέπων μηχανικός και προϊστάμενος τεχνικών έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης Δημήτρης Γκαβαρδίνας κ.α.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 4.565.000 ευρώ με Φ.Π.Α. και χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τριώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 2.424 τετρ. μ. και επιφάνεια κάλυψης του διδακτηρίου 1.136 τετρ. μ., το οποίο διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έξι αίθουσες διδασκαλίας και νηπιαγωγείων, γραφεία εκπαιδευτικών και κοινωνικής λειτουργού, ειδικό χώρο φαγητού. Επίσης, χώρους για εργαστήρια, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, λογοθεραπευτή κ.ο.κ.

Πρότυπο για όλη την Ελλάδα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Δήμου ΚατερίνηςΣτην ταράτσα του κτιρίου δημιουργήθηκε κήπος με αρωματικά φυτά, για τον οποίο, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδηςεξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κα Μαρία Γιδαράκου, που υλοποίησε το σχεδιασμό του – βάσει του αντικειμένου της διδακτορικής της διατριβής – ενώ παράλληλα, υπάρχουν ηλιακοί θερμοσίφωνες, αποθήκες προκειμένου να συγκεντρώνεται το νερό της βροχής και να ποτίζονται τα φυτά. Γενικότερα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος «είναι εξοπλισμένο με ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα για τη θέρμανση, την ποιότητα του αέρα, την ποιότητα του κλίματος μέσα στο σχολείο».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η λειτουργία του Ειδικού Σχολείου έρχεται να προστεθεί σε αυτή των τριών νέων βιοκλιματικών σχολείων, εξέλιξη, οποία, δίνει οριστική λύση στις ανάγκες της Κατερίνης για σχολική στέγη.

Πρότυπο για όλη την Ελλάδα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Δήμου Κατερίνης    Πρότυπο για όλη την Ελλάδα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Δήμου Κατερίνης

Πρότυπο για όλη την Ελλάδα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Δήμου Κατερίνης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.