logou_pgn

Κυριακή 13-09-15

Το Λόγου Παίγνιον αποτελείται από μια ομάδα παιδαγωγών, ηθοποιών, μουσικών και εμψυχωτών με σκοπό την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους χώρους του σχολείου.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι σχεδιασμένα από τον συγγραφέα και μουσικοπαιδαγωγό Παναγιώτη Τσιρίδη και έχουν ως κεντρικό άξονα το παιχνίδι με τις τέχνες και κοινό τους χαρακτηριστικό την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι οργανώνονται σε ομάδες. Οι ομάδες αυτές καλούνται να συναγωνιστούν η μία την άλλη σε ένα πλαίσιο παιχνιδιού και συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη μιας ηθικής όπου η προσωπική έκφραση, η δημιουργία και η αποδοχή των άλλων έχουν το σημαντικότερο ρόλο.

Οι τέχνες αποτελούν βασικό υλικό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η μουσική, το θέατρο, η λογοτεχνία, ο χορός και τα εικαστικά γίνονται εργαλεία έτσι ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών, να δημιουργήσουν ένα ισχυρό κίνητρο συμμετοχής, να δώσουν τη δυνατότητα έκφρασης σε κάθε παιδί και τελικά, μαζί με όλα τα παραπάνω να συμβάλουν στην ανάπτυξη της γλώσσας των μαθητών. Και λέγοντας γλώσσα δεν εννοούμε μόνο το συντακτικό, τη γραμματική και τα κείμενα, αλλά όλο εκείνο το ψυχικό και πολιτισμικό υλικό το οποίο οφείλει η κοινωνία να προσφέρει στους μαθητές της προκειμένου να αναπτυχθούν αργότερα σε καλλιεργημένους και δημιουργικούς πολίτες.


Σχετικά με την Ημερίδα

Η ομάδα «Λόγου Παίγνιον – Ψυχαγωγία, τέχνη, γλώσσα στο σχολείο» παρουσιάζει, μέσα από μία διαδραστική εισήγηση, τη φιλοσοφία και τη δομή των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν ως κεντρικό άξονα το παιχνίδι με τις τέχνες και κοινό τους χαρακτηριστικό την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών μέσα σε ομάδες.

Αυτά τα δύο στοιχεία, η καλλιέργεια δηλαδή μέσω της τέχνης και η δημιουργική συνύπαρξη με τον άλλον, αποτελούν τους βασικούς στόχους της ομάδας «Λόγου Παίγνιον» ενώ η ψυχαγωγία και το παιχνίδι τα βασικά εργαλεία για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα www.aie.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.