katroyΜε κατάπληξη και οργή η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε ότι ανανεώθηκε η «περίφημη» κίτρινη σύμβαση στο χώρο των ΚΞΓ ανάμεσα στους εργοδότες και στο ψευδοσωματείο των δήθεν εργαζόμενων (πρόκειται  για σωματείο που συνέστησαν συγγενείς των εργοδοτών). Τα συναισθήματα οργής και κατάπληξης οφείλωνται στο γεγονός ότι ενω η Ομοσπονδία μας είχε αποστείλει από τις αρχές Ιουλίου επιστολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας ώστε να πληροφορηθούμε έγκαιρα για τον τόπο και χρόνο των (δήθεν) διαπραγματεύσεων για την ανανέωση της προηγούμενης ψευδοσύμβασης, λαμβάναμε απαντήσεις με παραπλανητικό περιεχόμενο και παρελκυστικό χαρακτήρα, χωρίς να μας κοινοποιείται ότι η νέα ψευδοσύμβαση είχε ήδη υπογραφεί από τον Ιούλιο!

Είναι φανερό ότι κάποιοι έκρυβαν εσκεμμένα την αλήθεια, προκειμένου η Ομοσπονδία να μη βρει χρόνο να κινητοποιηθεί εναντίον της υπογραφής της ψευδοσύμβασης. Το γεγονός ότι την ύπαρξη αυτής της ψευδοσύμβασης, το περιεχόμενο της οποίας έχει καταδικαστεί δημόσια ως υπόδειγμα αντεργατικής πολιτικής και ως παράδειγμα επιβολής όρων μεσαίωνα, υποστηρίζεται εμμέσως από κρατικές υπηρεσίες, αποδεικνύει ότι ο χορός της διαπλοκής ανάμεσα σε δήθην δημόσιους λειτουργούς και σε επιχειρηματικά συμφέροντα καλά κρατεί.

Η Ομοσπονδία απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο με την οποία ζητεί άμεση συνάντηση για το ζήτημα και ενημερώνει ότι θα λάβει κάθε μέσο προκειμένου οι υπογράφοντες τη σύμβαση και οι δημόσιοι «λειτουργοί» που εξαπατούσαν την ομοσπονδία μας να λογοδοτήσουν στην δικαιοσυνη.

Ακολουθεί η επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο

«
Αθήνα, 18/8/2015
Αριθμ. Πρωτ:39836

ΠΡΟΣ
Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Γ. Κατρούγκαλο

Κύριε Υπουργέ,

Στη συνέχεια της από 7/8/2015 επιστολής μας προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού & Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων κ. Ζ. Πάσιου, την οποία σας κοινοποιήσαμε, ενημερωθήκαμε ότι η περιβόητη κίτρινη σύμβαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso με το ψευδοσωματείο που συνεστήθη από συγγενείς των ιδιοκτητών, είχε ήδη υπογραφεί από τα τέλη Ιουλίου του 2015, σε χρόνο προγενέστερο της ανωτέρω επιστολής μας, χωρίς οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας να έχουν προβεί στον απαιτούμενο έλεγχο νομιμότητας της συγκεκριμένης διαδικασίας, και αντί να ενημερώσουν, ως όφειλαν, παραπλανούσαν σκόπιμα, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, με αποτέλεσμα να στερηθεί βασικών, κυρίαρχων και νομικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της ως προς την εκπροσώπηση των μελών και ευρύτερα των εκπαιδευτικών του συγκεκριμένου κλάδου.

Επειδή η πρωτοφανής αυτή σύμβαση:

  • συνεχίζει στον χώρο των ΚΞΓ την χωρίς ιστορικό προηγούμενο πολιτική της εξαθλίωσης των εργαζόμενων
  • έχει τύχει ευρύτατης δημοσιότητας, καθώς αποτελεί αντικατοπτρισμό και αποκορύφωμα της αντεργατικής βαναυσότητας των τελευταίων ετών,
  • και έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα,

η ευθύνη των εποπτικών φορέων του κράτους, που αρκέστηκαν στην παραλαβή, πρωτοκόλληση και αποδοχή της παραπάνω σύμβασης, με τυπικές, παράνομες και απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες, αποκλείοντας και παραπλανώντας την ΟΙΕΛΕ έως σήμερα, είναι βαρύτατη και δεν περιορίζεται στο πλαίσιο των ενεργειών συγκεκριμένης διεύθυνσης ή τμήματος, αλλά άπτεται της συνολικής πολιτικής ευθύνης του Υπουργείου.

Θεωρώντας το ζήτημα που έχει προκύψει μείζονος πολιτικής σημασίας και προτεραιότητας σας ζητούμε να μας ορίσετε άμεσα μια συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να εκδηλωθεί, στο κορυφαίο πολιτικό επίπεδο η βούληση του κράτους για τη δικαίωση ενός κλάδου εκπαιδευτικών, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν στερηθεί βασικών εργασιακών δικαιωμάτων εργαζόμενοι σε περιβάλλον πλήρους ανασφάλειας, μαύρης εργασίας και μάλιστα με απολύτως εξευτελιστικές για το ρόλο του εκπαιδευτικού αμοιβές. 
Η ΟΙΕΛΕ θα αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο πολιτικό και νομικό μέσο προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η διαφάνεια, και επιτέλους, οι υπογράφοντες τη νέα αυτή παράνομη «ψευδοσύμβαση» να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.