sh_0Αν και η Ομοσπονδία είχε μέχρι και την ύστατη ώρα της πρωινής ψηφοφορίας επαφές με εκπροσώπους κομμάτων καταθέτοντας εναλλακτικές προτάσεις, τελικά η ρύθμιση με την επιβολή 23% ΦΠΑ στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ψηφίστηκε.
Η ευθύνη είναι τεράστια, τόσο για τα κόμματα της συγκυβέρνησης, όσο και για ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι των οποίων διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για τις δραματικές συνέπειες της ρύθμισης και την κρίσιμη ώρα δεν κατέθεσαν ούτε μία βελτιωτική τροπολογία για το ζήτημα.
Δυστυχώς άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Οι επιπτώσεις του μέτρου θα είναι καταστροφικές, κυρίως για τα μικρομεσαία ιδιωτικά σχολεία, που θα αντιμετωπίσουν ισχυρότατες πιέσεις από πιθανές μαζικές αποχωρήσεις. Γονείς, μαθητές και δεκάδες συνάδελφοι που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο θα είναι τα θύματα της ρύθμισης, ενώ είναι άγνωστο πώς θα κατορθώσει η κουτσουρεμένη δημόσια εκπαίδευση να απορροφήσει το κύμα των αποχωρησάντων μαθητών.
Η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί στενά το ζήτημα, θα παρέμβει για τις εγκύκλιες οδηγίες εφαρμογής του μέτρου και θα πράξει ό, τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για να αποφευχθούν τα χειρότερα για όλους…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.