frontistirioΗ κατάρριψη του «μύθου» πως φροντιστήρια υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές κατά τη διάρκεια του 32ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων (ΟΕΦΕ).
Αντιπροσωπείες από τις Η.Π.Α, Γερμανία, Τουρκία, Κύπρο, Αυστραλία και Μ. Βρετανίαπαρουσίασαν τα δικά τους μοντέλα, αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί η Φροντιστηριακή εκπαίδευση ανά τον κόσμο.
Ο πρόεδρος  της ENES (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης και Φροντίδας)  Γιώργος Χατζηγέγας, επεσήμανε πως ήταν το μεγαλύτερο από άποψη συμμετοχών συνέδριο, καλύπτοντας με εντυπωσιακό τρόπο όλες τις πτυχές ενός προβλήματος που αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο από χώρα σε χώρα. «Αν στην Ελλάδα τα φροντιστήρια τα δημιούργησαν οι αυξημένες απαιτήσεις των εξετάσεων εισαγωγής στην Γ΄θμια εκπαίδευση, στις ΗΠΑ τα φροντιστήρια ανθίζουν με τις ευλογίες του κράτους, στο πλαίσιο ενός γιγαντιαίου προγράμματος ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων, οι οποίοι έχουν ταυτοχρόνως χαμηλές σχολικές επιδόσεις».

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο esos.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.