newmpaltasΜετά από τη διαρροή μέσω «κύκλων» του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. σύμφωνα με την οποία το ζήτημα της επιβολής 23% ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας, αλλά θέμα του Υπουργείου Οικονομικών, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας την ακόλουθη επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,
Τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις πηγών προσκείμενων στο Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις οποίες το θέμα της επιβολής του συντελεστή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας, αλλά αφορά το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως σας επισημάναμε χθες με επιστολή μας, τυχόν εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου δεν θα έχει μόνο αποτελέσματα οικονομικής φύσεως, αλλά κατά κύριο λόγο παιδαγωγικής, καθώς χιλιάδες παιδιά που οι γονείς τους αναγκάζονται να τα στείλουν σε ιδιωτικά σχολεία λόγω ανεπάρκειας του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, θα βρεθούν βίαια έξω από το οικείο εκπαιδευτικό τους περιβάλλον, στερούμενα πολύτιμων παιδαγωγικών υπηρεσιών (άραγε, είναι το δημόσιο σχολείο έτοιμο να υποδεχθεί το κύμα φυγής χιλιάδων μαθητών απο τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια;). Ταυτόχρονα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας.

Επομένως, το παρόν ζήτημα είναι κατά κύριο λόγο θέμα εκπαίδευσης, θέμα Παιδείας και δευτερευόντως οικονομικό θέμα. Αναμένουμε, επομένως, από το Υπουργείο του οποίου προΐστασθε να λάβει ξεκάθαρη θέση κατά της εφαρμογής ενός μέτρου που επιφέρει τέτοιας έκτασης συνέπειες σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.