ypdvmth_newΣυνάντηση εργασίας με κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων οργάνωσε ο Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων την Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015, με στόχο τη διερεύνηση επενδυτικών σχημάτων για την προώθηση της Οικονομίας της Γνώσης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κώστας Φωτάκης παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό του Τομέα που έχει εκπονηθεί τους τελευταίους έξι μήνες και αποσκοπεί αφενός στη στήριξη του ερευνητικού ιστού της χωράς και αφετέρου στην αναβάθμιση της επιστημονικής Έρευνας που μπορεί να αποτελέσει μοχλό στη διαδικασία της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Στελέχη της τράπεζας παρουσίασαν διάφορα επενδυτικά προγράμματα  (EFSI-πακέτο Γιούνκερ) στα στελέχη του ΥΠΟΠΑΙΘ και των Υπουργείων Οικονομίας, Επικρατείας, Αγροτικής Οικονομίας, Υγείας, Εσωτερικών και Πολιτισμού. Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους σε αυτές τις πρωτοβουλίες.

Από τη συζήτηση που διήρκησε αρκετές ώρες διαπιστώθηκε η ύπαρξη καλής συμβατότητας και ευοίωνων προοπτικών ανάμεσα στα προγράμματα χρηματοδότησης από το EFSIκαι τα αντίστοιχα που εκπονούνται στο ΥΠΟΠΑΙΘ. Τέλος, συμφωνήθηκε η προετοιμασία εξειδικευμένων προτάσεων και καθορίστηκε επόμενη συνάντηση τον Σεπτέμβριο.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.