uoiΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιωάννινα, 30 Ιουλίου 2015

To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχει στη Διεθνή Κινητικότητα

Το Erasmus είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την επταετία 2015-2021. Η κύρια δράση του προγράμματος Erasmus, εντός του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης επιχορηγεί την κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης σε Χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.
Το Πανεπιστήμιό μας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, χορήγησε υποτροφίες σε 120 φοιτητές για την υλοποίηση περιόδου σπουδών ή πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό (για διάστημα από 4 έως 12 μήνες) και σε 70 μέλη του προσωπικού για την υλοποίηση μίας εβδομάδας διδασκαλίας ή επιμόρφωσης στο εξωτερικό.
Το Πρόγραμμα Erasmus+ εισάγει μια νέα δράση υπό την ονομασία «Διεθνής Κινητικότητα» από το ακαδημαϊκό έτος 2015/16. Tο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, βάσει της αίτησης που υπέβαλε για τη Διεθνή Κινητικότητα υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, έλαβε ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση (992/1.100) και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 154.910,00 ευρώ για την υλοποίηση 53 κινητικοτήτων φοιτητών και προσωπικού (κατά κύριο λόγο εισερχομένων) με τις Χώρες Εταίρους: Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτο, Αλβανία, Αυστραλία, Γεωργία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισραήλ, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Μαυροβούνιο και Ουκρανία.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στην επιτυχή διεθνή συνεργασία και στην αποτελεσματική και αποδοτική υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δημιούργησε μία ταινία μικρού μήκους στην οποία αλλοδαποί φοιτητές καταθέτουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους αφενός για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αφετέρου για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους (καθώς και άλλες καλές πρακτικές του Πανεπιστημίου μας, όπως η ‘κινητή διαφήμιση’ του προγράμματος Erasmus+ σε αστικό ΚΤΕΛ της πόλης) έτυχε ιδιαίτερης αναγνώρισης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών που την παρουσίασε σε όλα τα υπόλοιπα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.
Η ταινία θα διατεθεί από το Πανεπιστήμιο στο Δήμο Ιωαννιτών στο πλαίσιο της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, 2021.

Ανδρέας Φωτόπουλος
Ακαδημαϊκός Συντονιστής Erasmus+
Αναπληρωτής Πρύτανη

Σχετικό Αρχείο: http://www.uoi.gr/files/news/attachments/7305.doc

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.