olmeΠραγματοποιήθηκε από 21-26/7/15 το 7Ο παγκόσμιο συνέδριο της Education International (E.I.) στην Οττάβα του Καναδά.

Συμμετείχαν σε αυτό 1400 αντιπρόσωποι και παρατηρητές από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών που έχουν πάνω από 32 εκατομμύρια μέλη και προέρχονται από 170 χώρες. Την ΟΛΜΕ και συνολικά τους Έλληνες εκπαιδευτικούς εκπροσώπησε ο  Θέμης Κοτσιφάκης, πρώην πρόεδρος και μέλος της ΕΕ του Ευρωπαϊκού τμήματος της Ε.Ι. (ETUCE).

Στο συνέδριο συμβάλλαμε μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις στη συζήτηση και την έγκριση ψηφισμάτων ιδιαίτερα για τις δραματικές επιπτώσεις της λιτότητας και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην εκπαίδευση και γενικότερα στα δημόσια κοινωνικά αγαθά σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Το Σάββατο 25/7/15 υπερψηφίστηκε επίσης ψήφισμα συμπαράστασης στους συνεχιζόμενους αγώνες των Ελλήνων εκπαιδευτικών ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ηρωικό και νικηφόρο αγώνα των διαθέσιμων εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων.
Συγκινητικές ομιλίες υποστήριξης εκπροσώπων ομοσπονδιών από Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία και Αργεντινή. Ιδιαίτερα χειροκροτήθηκε το «we are still alive» στην ομιλία του Θ. Κοτσιφάκη και το «we are all Greeks» που είπε η πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας NUT και της ETUCE, Christine Blower.

Θα υπάρξει σύντομα αναλυτικότερη ενημέρωση για το συνέδριο, τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις.

  •   Δείτε τα σχόλια στην ιστοσελίδα της EDUCATION INTERNATIONAL για την Ελλάδα και την παρουσία μας. ……ΕΔΩ
  • Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Θ.Κοτσιφάκη στο συνέδριο σχετικά με το ψήφισμα για την Ελλάδα …… ΕΔΩ
  • Δείτε το αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της Γερμανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών GEW …. ΕΔΩ

Για να δείτε το αρχείο πατήστε … εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.