imageΣτις 28 Ιουλίου 2015 ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου προγραμματίζει να ανεβάσει τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας (πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να βρείτε εδώ). Η πρωτοβουλία αυτή της νεοσυσταθείσας Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό αποτελεί αναμφίβολα ιστορικό γεγονός, καθώς το κατεχόμενο μνημείο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά παράσταση — και δη ελληνικού θιάσου — από το 1974.

Κύκλοι διαφωνούντων έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες εκστρατεία ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών με αίτημα τη ματαίωση της παράστασης. Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

H προγραμματιζόμενη για τις 28 Ιουλίου (;) παράσταση του Κρατικού Θεάτρου της Κύπρου, του ΘΟΚ, στο κατεχόμενο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, συνιστά προσβολή της ταλαιπωρημένης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και της πολλαπλά τραυματισμένης αξιοπρέπειάς μας. Μια τέτοια παράσταση ουδόλως συμβάλλει στην κατανόηση μεταξύ των Κυπρίων ή την προοπτική λύσης. Αντίθετα συνιστά μια έμμεση αναγνώριση των κατοχικών δεδομένων και σηματοδοτεί την αναβάθμιση πολιτιστικών «ανταλλαγών» μεταξύ των δυο προς «επανένωση» συστατικών ζωνών, πολιτειών ή κρατιδίων.

Τα ποιήματα στη σελίδα antonispetrides.wordpress.com

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.