Συνέδριο: Xenophon's Anabasis and its Legacy
panepistimio-krhths11Την Τρίτη 21 Ιουλίου, ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί στα Διδακτήρια της Φιλοσοφικής Σχολής (Αμφιθέατρο Α΄) του Πανεπιστημίου Κρήτης η τελετή απονομής των βραβείων William Stanley Moss για το έτος 2015.
Ο William Stanley Moss ή, όπως ήταν γνωστός, Billy Moss (1921-1965) πήρε μέρος στην αντίσταση εναντίον των Γερμανών στην Κρήτη. Μετά το τέλος του πολέμου αποτύπωσε τις μνήμες και τις εμπειρίες του από τον πόλεμο σε βιβλία που σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Ένα από αυτά (Ill Met by Moonlight) γυρίστηκε και ταινία. Η κόρη του, Gabriella Bullock, διέθεσε μέρος του ποσού που απορρέει από τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων του πατέρα της και θέσπισε ετήσια βραβεία για μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας ως έκφραση χρέους και ευγνωμοσύνης προς τον κρητικό λαό.
Φέτος βραβεύονται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές: Εμμανουέλα Τζαγάκη και Ευαγγελία Δημητρακάκη (Τμήμα Φιλολογίας) και Ιωσήφ Ψαρουδάκης (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας).
Η επίδοση των βραβείων θα γίνει από τη χορηγό των Βραβείων κυρία Gabriella Bullock και παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή Ευριπίδη Γ. Στεφάνου, της Κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγήτριας Λουκίας Αθανασάκη, της Προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας Καθηγήτριας Αγγέλας Καστρινάκη και της Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Καθηγήτριας Αντωνίας Κιουσοπούλου.

Συνοδευτικά Αρχεία:
  1. Πρόσκληση
  2. Δελτίο Τύπου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.